100g hery som vymiešala s 30 g práškového cukru, pridala 1 vanilkový a škoricový cukor. Keď sa to celé spojilo, pridala som postupne po jednom 4 žĺtky. Vymiešala do peny.
Vo vedlajšej miske som vyšľahala 4 bielky s 90g práškového cukru. Tento cukrový sneh som postupne spolu so 70g hladkej múky pridávala do žĺtkovej peny. Na záver som tam primiešala 100g mletého maku. Dala piecť do rúry pri 165 stupňoch cca 30 minút. Treba to ale trošku na vrchu pochytať, a to už cítite, či cesto hotové je.
Na smotanový krém som ochutila 500ml kyslej smotany jedným vanilkovým cukrom a práškovým cukrom (záleží podľa každého chuti, či to chcete mať menej sladké alebo sa oddať sladkému úplne), pridala som 1 vyšľahanú sladkú smotanu.
20g jemne mletej želatíny som zmiešala s 50ml vody, 10 minút nechala odstáť a potom som ju rozpustila vo vodnom kúpeli.
Lyžicu smotanového krému som pridala do vlažnej zelatíny, trochu premiešala. Tak som to urobila s cca 4 lyžicami a potom to celé vrátila do misy, kde bol zbytok smotanového krému. Pekne premiešala a naposledy pridala pokrájané ovocie, u mňa to boli červené a čierne maliny a čučoriedky. Mňam.
Tento krém som napokon natrela na vychladnuté makové cesto a nechala to celé stuhnúť v chladničke. Po pár hodinách som pripravila na vrch ozdobu z čiernych malín, zaliala tortovou želatinou a bolo.
Takto vyzeral, keď som ho dala oddychovať na noc, aby sa mi to tam všetko pekne zoznámilo a spojilo.

A takto na reze. To makové cesto je naozaj nenormálne. Odporúčam.
