Bravčovú panenku si naporcujeme na rezne, naklepeme z oboch strán, osolíme, jemne okoreníme a na chvíľu necháme spať v marináde, kt. si pripravíme z 5-6 lyžíc olivového oleja, šťavy z polovice citróna a korenia 4 farieb (môže byť mleté, ja som použila v celku, kt. som trochu podrvila).
Medzitým si pokrájame zeleninu, t.j. v mojom prípade to boli rajčiny, kt. išli na dno plechu, na ne som položila pokrájaný patizón, osolila, okorenila, posypala pokrájanou bazalkou a oreganom, na to dala cibuľu pokrájanú na kolieska, na to oddýchnuté rezne, posypala na kocky pokrájanou paprikou a poliala trochou oleja, čo mi ostala z marinády. Ale tu naozaj iba trochu.
Na každý plát mäsa som ešte dala plátky slaniny a do rohov plechu očistený cesnak.
Do rúry som to dala piecť pri 180 stupňoch cca 30 minút. Čo je ale samozrejme individuálny čas. Veď to sa už vidí, keď je mäso správne opálené. (v tomto prípade mäso ostatne trochu bledšie "vďaka" citrónu, kt. sme dali do marinády).

Čo je na tomto jedle veľkou výhodou, že si tam v podstate môžete dať všetko, čo vám chladnička ponúka a stále to bude super :-)