Sobotné bravčové

OK, už je pondelok, ale kvôli čulému stavebnému ruchu v našej domácnosti som nejako nestíhala. Tak ale radšej neskoro, ako nikdy. Všade okolo nás rastie a dozrieva krásna zelenina, tak prečo nevyužiť sezónu, keď sa nám ponúka so všetkých strán v tak chutnej podobe.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Bravčovú panenku si naporcujeme na rezne, naklepeme z oboch strán, osolíme, jemne okoreníme a na chvíľu necháme spať v marináde, kt. si pripravíme z 5-6 lyžíc olivového oleja, šťavy z polovice citróna a korenia 4 farieb (môže byť mleté, ja som použila v celku, kt. som trochu podrvila).

Medzitým si pokrájame zeleninu, t.j. v mojom prípade to boli rajčiny, kt. išli na dno plechu, na ne som položila pokrájaný patizón, osolila, okorenila, posypala pokrájanou bazalkou a oreganom, na to dala cibuľu pokrájanú na kolieska, na to oddýchnuté rezne, posypala na kocky pokrájanou paprikou a poliala trochou oleja, čo mi ostala z marinády. Ale tu naozaj iba trochu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na každý plát mäsa som ešte dala plátky slaniny a do rohov plechu očistený cesnak.

Do rúry som to dala piecť pri 180 stupňoch cca 30 minút. Čo je ale samozrejme individuálny čas. Veď to sa už vidí, keď je mäso správne opálené. (v tomto prípade mäso ostatne trochu bledšie "vďaka" citrónu, kt. sme dali do marinády).

Obrázok blogu

Čo je na tomto jedle veľkou výhodou, že si tam v podstate môžete dať všetko, čo vám chladnička ponúka a stále to bude super :-)

Zuzana Žabčíková

Zuzana Žabčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  37
  •  | 
  • Páči sa:  0x

day by day, what you do is who you become.... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu