Klasika, podávalo sa kura. Hľadala som nejakú zmenu, čo by potešilo žalúdok, oči aj nos. Našla som.
Nech sa páči, recept:
kuracie stehná celé a horné časti som si dala na pekáč s vyššími okrajmi, nasolila, nakorenila, pridala kari (kamoška mi doniesla pravé z Indie, má tie správne grády, je príjemne ostré), a iba jemne pokvapkala olejom,
na vrch som poukladala zemiaky, ktoré som si očistila, nakrájala na štvrťky, zmiešala s olejom, soľou, korením, rascou, estragónom, 4 roztlačenými strúčikmi cesnaku a šťavou z polovice citróna, poriadne som to premiešala, aby každý zemiak dostal svoj prídel a prikryla som nimi kuracie stehná, dala do rúry piecť na 180 stupňov, asi hodinu.

Medzitým som pokrájala dve slabozelené papriky, jednu červenú, misku cherry paradajok, čierne olivy.
Cca po hodine, hodine 15 minút (záleží od vašej rúry, prepečenosti mäsa) som pridala papriky.

Mäso, zemiaky, papriky som piekla ďalej cca 15 minút, pridala som olivy a paradajky.

No a potom su už len asi ďalších 15 minút strážila rúru, aby boli zemiaky správne prepečené a chrumkavé.

Dobrú chuť priatelia!