Najprv som to začala sledovať kvôli tomu, aby som sa pobavila na tom, ako sa naše "úžasné celebrity" nevedia činiť v kuchyni.Tento týždeň som bola ale celkom rada, že som reláciu sledovala.
Nechala som sa inšpirovať svomi aktérmi z tohto týždňa, a to Aďou Polákovou a jej francúzskou kuchyňou a pani Leiferovou. Zápala ma neinšpiroval, fazuľu z konzervy asi nejako nebudem veľmi riešiť.
Na francúzsku kuchyňu si rezervujem jeden celý deň, dnes večer som potrebovala urobiť niečo veľmi rýchle, ale napriek tomu zaujímavé, a dobré. Preto som si pohľadala na webe recept na tekvicový koláč a hor sa na neho.
Pripravila som si základné suroviny: 8 žĺtkov a 8 bielkov, 200g kryštálového cukru, 80g strúhanky, 200 pomletých tekvicových jadierok, 2 lyžice rumu.

Žĺtky zmiešate s 2/3 cukru, po vyšľahaní pridáte vanilkový cukor, jadierka (kúpila som ich vylúpané vcelku a na mlynčeku na orechy ich pomlela na hrubšiu múčku) a strúhanku.

Bielky vyšľahané s cukrom postupne zamiešate do zmesi a pridáte rum. Najprv som si myslela, že som ho tam dala príliš, ale keď bol koláč hotový, práve rum tam dodáva tie správne grády.

Po zmiešaní vylejete do formy (nabudúce ho dám na normálny plech nie do tortovej, lepšie sa prepečie), a pečiete na 180 stupnoch, plus mínus (podľa trúby) 40 minút.

Nechala som ho trochu vychladnúť a natrela ho s kyslejším ríbezľovým džemom.


Dobrú chuť priatelia :-)