reklama

Jeden deň

Dážd dopadal na okennú rímsu vytrvalo už celú noc. Ak sa mi nepodarí zaspať do pol hodiny, už môžem rovno vstať a začať sa chystať. Neznášam noci pred pondelkom. Posunutý denno-nočný režim má od sovy veľmi ďaleko. Je to skôr hlodavcový režim.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tie sa preberajú pri západe slnka a nepretržite behajú v kolotoči až do rána. Koho to bol nápad považovať hlodavce za domáce zvieratá? Škrečky ktoré hryzú, cez deň spia a celú noc narúšajú spánkový režim celej domácnosti. Z detskej izby sme ich museli presťahovať do kuchyne, kde vrzgot kolotoča teraz dopĺňa padajúce kvapky. Ó áno, nesmiem zabudnúť kúpiť niečo čím to koleso natriem, aby nevŕzgalo... alebo kúpim rovno nové? Možno to stihnem zajtra namiesto obeda, hneď ako skončí meeting. No dobre, sústredim sa teraz na počítanie oviec a oťažievanie tela. Hlavne nech ho nezobudím.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kto v slušnom biznis svete volá pred deviatou ráno? Hneď zrána už nejaká issue? Aspoň ubehne to čakanie v kolóne. "Áno čítala som včera večer ten mail." "Áno aj som na neho odpovedala." "Nie neviem prečo Ti neprechádzajú maily." "Áno prepošlem Ti ho znovu. "

V kancelárii bolo niečo zvláštne vo vzduchu. Baby začali na seba hádzať veľavýznamné pohľady hneď ako som vošla. Keby som ich nepoznala tak by som ich postupne vytvárajúci sa hlúčik pokladala za združenie nejakej sekty, ktorá ma chce presvedčiť o potrebnej zmene v živote. Aj keď by možno neboli ďaleko od pravdy. "Všetko najlepšie k narodeninááám..." Opäť sa mi vynorila spomienka na víkendovú oslavu. Nie, naozaj už nebudem piť. Baby naštastie doniesli len bonboniéru, ktorú hneď aj zjedli.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po robote rýchlo nakúpiť, naložiť do auta. A sakra, predsa len som na niečo zabudla. Chcela som ešte kúpiť niečo na namazanie toho škrečkovho kolotoča. No nič, teraz už nejdem späť. Pri tom množstve indivíduí, ktoré sa pohybujú na parkovisku pred hypermarketom, by nechal nákup v aute iba blázon.

V kuchyni sa prebral škrečok. S hrôzou očakávam ten škrípavý zvuk. A nič. Nič len ticho. Občas je potrebné previezť televízor do servisu aby tam zázračne začal fungovať, občas je treba odísť na dovolenku aby čerpadlo kávovaru zázračne začalo opäť robiť kávu no a občas stačí na problém na chvíľu zabudnúť a on sa vyrieši sám.

Zuzana Žabková

Zuzana Žabková

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem tanec, dobrú hudbu a squash.V diskusiách ma nájdete pod nickom sapinha. Zoznam autorových rubrík:  Z denníka emancipovanej ženySúkromnéPoviedkyFikcia

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu