reklama

7 rád pre zvýšenie platu

Je tu nový rok a vy máte stále rovnaký plat. Je načase to zmeniť! Zozbierala som rady od mojich kolegov, ktorí zarábajú dvakrát viac ako ja...čo robia inak?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)

1. rada:

Vždy! Ale skutočne vždy sa ponáhľajte:o) Je úplne jedno, či idete práve do kuchynky, na WC, na obed alebo za kolegyňou na "pokec"/kolegom prebrať vaše víkendové dobrodružstvo, každý bude mať pocit že máte dostatok práce, a že si vážite čas.

2. rada:

Každému, kto sa vás opýta ako sa máte, odpovedzte, že máte veľa práce. Nie je podstatné, že si už ani nepamätáte, kedy ste naposledy v solitare prehrali, alebo že máte lepší prehľad na stránke flash hier ako na stránke vašej firmy. Dôležité je, že každý vo firme vie ako ste vyťažený a nepostrádateľný :o)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

3. rada:

Pokiaľ je to akokoľvek možné, prichádzajte do práce pred vašim šéfom a odchádzajte až po ňom. Pokiaľ sedíte niekde úplne inde ako váš nadriadený (iná kancelária, iná krajina) a hrozí riziko, že by vaša snaživosť mohla zostať nepovšimnutá, nezabudnite na seba upozorniť! Krátky e-mail alebo papiere pripravené na šéfovom stole budú postačujúce.

4. rada:

Nepýtajte si nikdy dovolenku. Vy ju nepotrebujete! Vy vašu prácu predsa milujete! :o) Keď vás váš nadriadený nepošle dobrovoľne, flámujte každú noc po sebe, až kým buď neskončíte v nemocnici (samozrejme od pracovného vyčerpania, ako inak) alebo šéf sám neusúdi, že vám pár dní voľna dopraje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5. rada:

Ak už na dovolenku odchádzate, nikdy pred ňou nevybavte všetku robotu! Kľúčové projekty nechajte rozrobené, ste predsa vo firme nepostrádateľný. Čerešničkou na torte je vybavovanie firemných záležitostí počas dovolenky. To vždy zaberie ;o)

6. rada:

Delegujte, delegujte, delegujte.

posledná rada:

Ako znie odpoveď na otázku, či ste so svojím platom spokojný??? No predsa VŽDY: NIE

A čo urobiť ak už sa riadite všetkými mojimi radami a plat vám nie a nie zvýšiť?

  • a.) zmeňte prácu

  • b.) začnite konečne pracovať :o)))

a kedže ja som sa rozhodla zase raz pre b.) nemám už čas :o) a rada si počkám na vaše komentáre:

Zuzana Žabková

Zuzana Žabková

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem tanec, dobrú hudbu a squash.V diskusiách ma nájdete pod nickom sapinha. Zoznam autorových rubrík:  Z denníka emancipovanej ženySúkromnéPoviedkyFikcia

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu