reklama

Grécky víkend v Bratislave

Grécka kuchyňa patrí pod typickú stredomorskú kuchyňu. Všeobecne je veľmi zdravá. Gréci konzumujú veľké množstvo olivového oleja, ktorý je základom skoro každého jedla. Väčšina jedál pochádza zo starovekého obdobia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

K tradičným gréckym jedlám patrí pečené mäso a to najmä jahňacie, bravčové a kozie, ďalej ryby a morské živočíchy, šaláty (najznámejší je tradičný choriatiki-dedinský), syry (najznámejší je feta), mussakas (zapekaný baklažán s paradajkovou omáčkou), souvlaki (staroveký kandaulos), gyros, kokoretsi (pečené vnútornosti), pastitsio, dolmades (viničové listy plnené ragú), rôzne druhy omáčok na cestoviny a omáčka tsatsiki. Grécke zákusky sú medové a veľmi sladké, existuje množstvo druhov, no najznámejší je spomínaný baklavas. Grécka kuchyňa bola ovplyvnená talianskou kuchyňou, z ktorej pochádzajú jedlá ako pastitsio, cestoviny či stifado. Veľmi kvalitné je aj Grécke víno a alkoholické nápoje ouzo, retsina a Metaxa. Obľúbeným nápojom je aj tradičné frapé, ktoré vzniklo práve v Grécku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nebýva často, aby sme v Bratislave mali možnosť privítať Grécku komunitu, ktorá nám predvedie svoje kulinárske špeciality.

Tento víkend sa koná večer Greckeho víkendu v Bratislave. Je určený nie len pre Grécku komunitu ale každého, kto si rád pripomenie dovovolenky, ktoré tam strávil. Pochutnať si na vynikajúcich grilovaných jedlách sa dá už tento víkend 19 a 20. Apríla. Budú to plné dve noci zábavy, Gréckych špecialít na grile – Souvlaki, Skordomoso, dobrého vínka s DJ Pano, ktorý k prišiel z Atén špeciálne pre túto akciu. Miesto konania: Malí Františkáni, Námestie SNP v Bratislave. Začiatok 18,30.

Ladislav Zachar

Ladislav Zachar

Bloger 
  • Počet článkov:  142
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Fotograf,zaujímajúci sa o bežné dianie v spoločnosti. Prírodná medicína sú v súčasnej dobe mojími prioritami o ktorých vám chcem podávať bližšie informácie. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťO flóreŠportFotografický zápisnik z ciestAforizmyKultúraSúkromnévideoNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu