
K tradičným gréckym jedlám patrí pečené mäso a to najmä jahňacie, bravčové a kozie, ďalej ryby a morské živočíchy, šaláty (najznámejší je tradičný choriatiki-dedinský), syry (najznámejší je feta), mussakas (zapekaný baklažán s paradajkovou omáčkou), souvlaki (staroveký kandaulos), gyros, kokoretsi (pečené vnútornosti), pastitsio, dolmades (viničové listy plnené ragú), rôzne druhy omáčok na cestoviny a omáčka tsatsiki. Grécke zákusky sú medové a veľmi sladké, existuje množstvo druhov, no najznámejší je spomínaný baklavas. Grécka kuchyňa bola ovplyvnená talianskou kuchyňou, z ktorej pochádzajú jedlá ako pastitsio, cestoviny či stifado. Veľmi kvalitné je aj Grécke víno a alkoholické nápoje ouzo, retsina a Metaxa. Obľúbeným nápojom je aj tradičné frapé, ktoré vzniklo práve v Grécku.
Nebýva často, aby sme v Bratislave mali možnosť privítať Grécku komunitu, ktorá nám predvedie svoje kulinárske špeciality.
Tento víkend sa koná večer Greckeho víkendu v Bratislave. Je určený nie len pre Grécku komunitu ale každého, kto si rád pripomenie dovovolenky, ktoré tam strávil. Pochutnať si na vynikajúcich grilovaných jedlách sa dá už tento víkend 19 a 20. Apríla. Budú to plné dve noci zábavy, Gréckych špecialít na grile – Souvlaki, Skordomoso, dobrého vínka s DJ Pano, ktorý k prišiel z Atén špeciálne pre túto akciu. Miesto konania: Malí Františkáni, Námestie SNP v Bratislave. Začiatok 18,30.