
Variť zdravo neznamená nutne hladovať. Neznamená to omezovať sa, neznamená to mať silnú vôľu a vlastne je to o ničom s celou tou predstavou "chovať sa správne".
Autorka sa pokúsila zo všetkých potravín rastlinného pôvodu s využitím kuchárskych postupov z celého sveta zostaviť návod, z vysoko hodnotných, nízkokalorických a nízkotučných jedál jeden ucelený celok, ktorý uspokojí všetky úrovne od chuťových pohárikov až po plný žalúdok.
Veď prečo sa nacpávať niečím čo námk nechutná že? Každy jeden recept je ohodnotený nutričným poradcom. Väčščina receptov má energetickú hodnotu pod 400 kalórii. Čerešničkou na torte v romto ponímani je, že je postavená na rýchle varenie cez týždeň.
Po tejto kuchárke by mal siahnuť každý, kto sa chce stravovať zdravo a nechce priberať na váhe, má rád nápadité recepty a nemá zrovna moc času ani náladu na zložitú prípravu. V žiadnom prípade teda nie je určená len vyznávačom vegánskej stravy. Keď už hovoríme o ingredienciách, aj u nás sú už bežne k dostaniu, ako si stačíme zistiť z letmého pohľadu na internetové stránky venované zdravej výžive. Ku každému receptu autorka navyše pripojila vlastné postrehy a rady, ako postupovať pri príprave daného jedla, pričom čerpá z hlbokej studnice dlhoročných skúseností. Robí tak príjemným konverzačným spôsobom, nechýba jej ani zmysel pre humor.
Recenzia na túto publikáciu nebola honorovaná.