reklama

Slovenská invázia v Kuala Lumpur

Tak toto sa mi ešte nikdy nepodarilo. Dotiahnuť 10 Slovákov do Kuala Lumpur v Malajzii, v tom istom týždni a dokonca mojich najlepších kamarátov. Asi je to už nudné sa stretávať na Slovensku, zájsť si v Bratislave do Slovak Pubu, dať si kofolu a pirohy :). Je to bláznivé, ale určite to stojí zato. Moji drahí priatelia mi podonášali všeliaké maškrty. Rozlievam každý deň slivovicu, hruškovicu alebo becherovku, akýmkoľvek kamarátom, ktorí ma prídu pozrieť.  Každý deň jem slovenský syr, citím sa ako v nebi, pretože tu syr je veľmi drahý a malý výber. Takže si vážim každý kúsok liptovského syra alebo parenice, pripravujem si predcízne obložené chlebíky so salámou Nitranom. Mám aj bryndzu, tak si onedlho halušky urobím. No život je parádny, závan domova mi sem prišiel, hneď je všetko ešte krajšie. Domov je domov. Naše chutné syry, jogurty, kofola, bryndza, naša priatelľskosť a pohostinnosť. Človek si to uvedomí, až keď odíde z domu, až keď dlhšie žije mimo krajiny, ako to chýba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Tento týždeň je v Kuala Lumpur slovenský. Aspoň ja ho tak všade promujem, preznetujem, ako sa dá. Ale nie som na to sama, sme tu celkom pekná komunita Slovákov, na to že nás je tak málo celkovo, dosť nás je vo svete. Mám tu štyri skvelé slovenké kamaratky, s ktorými sme v intenzívnom kontakte, sme tu taká rodinka, navštevujeme sa, žurkujeme spolu, podporíme sa a pomôžeme si, udržiavame si teplo domova. Je to skvelé tu mať niekoho svojho slovenského, hocikedy sa stretneme, poklabosíme po slovensky, nikto nerozumie, aj to je veľká výhoda. Zahraniční priatelia nás tu volajú slovenský gang, lebo všetky držíme pohromade, prezentujeme slovenskú kultúru a náturu.

Takže tento týždeň tu mám plný dom Slovákov. Teším sa! Hrdo ich budem ukazovať na okolo. Budú si užívať Kuala Lumpur, dvojičky, centrum, urobia nejaké nákupy, poležia u mňa na bazéne a večer sa vyberieme brázdiť klubové ulice v Kuala Lumpur. Lebo skutočne toto je mesto zábavy. Tu sa stále niečo deje, stále niekam ste pozvaní na nejakú oslavu, večeru, párty, stretnutie. Každý deň v týždni su bary v Kuala Lumpur plné, každý deň sa zdá ako sobota. Ja mám pre mojich drahých priateľov takýto plán. Dnes večer si oddýchneme pri bazéne, poležíme na matracoch a dáme asi nejaké slovenské drinky. Zajtra som pozvala vštkých mojich kamaratov tu do jedného baru 21 na ulici Chankat, ktorý odporúčam hlavne v stredu, keď dievčatá majú drinky zadarmo. Tam sa budeme zabávať do nevidím. No som zvedává, ako to tam zaplníme, bude to taká medzinárodná sešlosť, lebo som pozvala kamarátov z Argentíny, Ekuadoru, Iránu, Česka, Mexika, Indie, Malajzie, Poľska. Bude to zábava. Ale ešte predtým ich zoberiem do jednej najlepšej severo-indickej reštaurácie Jassal pri KL Sentral. Je to účasné jedlo, uchutnáte indický nan (tenký chleba), rozne omýčky, mäská...

Vo štvrtok ich zoberiem do Luna Baru, čo je jeden najkrajších barov v Kuala Lumpur s nádherným výhľadom na Petronas towers. Je to veľmi romantické miesto s otvorenou strechou, bielymi sedačkami a bazénom. Tam sa im bude páčiť. A potom asi zasa zapadneme v nejakom klube.

No v piatok to bude sukromná party pre slovenských hostí a iba pre najbližších priateľov u mňa na byte, so špeciálnou ochutnávkou slovenkých drinkov, ako slivovice, hruškovice, fernetu a podobne. Vždy keď urobím takúto ochutnávku, tak každý chce vycestovať na Slovensko. Podporujem cestovný ruch na Slovensku.

Ale asi najdôležitejšie je, že ľudia nás Slovákov proste majú radi. Vieme sa baviť, vieme sa vybláznniť, ale aj rozprávať, pozerať sa na nás dá :), navariť vieme, sme milí, priateľskí, pomôžeme keď treba, podporíme, poklábosíme. Cestujeme, takže čo to vieme o svete. Dobrý alkohol, syry vyrábame. No mali by sme sa viac prezentovať vo svete, máme čo ponúknuť.

Nazdravie, Slovákom v Kuala Lumpur!

Kate

Katarina Zacharova

Katarina Zacharova

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som žena, som študent, som dieťa, som mentor, dobrodruh. Žijem svoj život naplno, podľa svojich predstáv. Žijem v Malajzii, po roku úžasných skúsenosti, osobnostného rastu, cestovania, som zistila, kto som, čo v živote chcem robiť,a ako to dosiahnuť. Verím, že moje myšlienky, koncepty a skúsenosti vám poskytnú inšpiráciu alebo prípadne iný pohľad na vec.http://blog.realwoman.sk/ Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu