reklama

O čo ide na Ukrajine- švajčiarsky novinár

Čo si myslí Philipp Löpfe?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Podľa autora článku je konflikt na Ukrajine len odpútaním pozornosti od hlavného vojensko- politického problému: Čína. Rusko je pre USA iba “pumpa“(John McCain), krik dospelého dieťaťa (Rusko je v porovnaní svojej obrovskej rozlohy trpaslíkom, čo sa týka výkonnosti ekonomiky). HDP dosahuje výkonnosť Talianska, alebo Holandska a Belgicka dokopy. V. Putin chce Ukrajinu začleniť do "ríše", ale to nie je všetko. Chce vyhnať Američanov z Európy.

Čína je druhá najväčšia ekonomika sveta a čoskoro bude najväčšia. Chce ísť ďalej ako Putin. Vyhnať Američanov z Pacifiku a prebrať žezlo najväčšej superveľmoci.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

J. Biden sa oprávnene koncentroval na Čínu. Stiahol sa z Afganistanu a hľadá spojencov proti Číne. Nebude to mať ľahké, pretože Rusko a Čína sa cítia ohrození a z druhého brehu rieky nedajú dopustiť na svoje autoritárske režimy.

Ak považujeme hybridné vedenie vojny (destabilizácia štátov a spoločností) za spôsob boja, mohli by sme hovoriť o znakoch skrytej vojny. Navonok viditeľné akcie sa nejavia ako útok, pretože ten si mocnosti nemôžu dovoliť. Quasi tomu zodpovedajú sankcie, kyber alebo hackerské útoky, podpora nevládok, alebo "mužíci" a súkromné armády. Nič nové. Hitler použil túto taktiku pri napadnutí Poľska.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Warum Wladimir Putin und Xi Jinping die USA in die Knie zwingen wollen (msn.com)

Lubomir Zahora

Lubomir Zahora

Bloger 
  • Počet článkov:  46
  •  | 
  • Páči sa:  270x

Pracujem v Rakúsku v medzinárodnom kolektíve. Angažujem sa v tuzemských a zahraničných projektoch v oblasti športu a charity. Som športovec a rád cestujem Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu