reklama

Bezpečnosť Slovenska je ohrozená, už včera sme mali mať vojakov NATO a Patriot na hranici

Už sme mali mať Patriot a vojakov NATO na hranici. Nie čakať do stredy, kým zasadne parlament a začne sa o tom hádať.

Bezpečnosť Slovenska je ohrozená, už včera sme mali mať vojakov NATO a Patriot na hranici
Najdete ju aj na FB aj cez google stačí napísať medialna sova (Zdroj: FB )
Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Už sme mali mať Patriot a vojakov NATO na hranici

 Obranu Slovenska by malo posilniť približne 1 200 zahraničných vojakov NATO. Spoločne s 300 príslušníkmi Ozbrojených síl SR, by tvorili takzvanú jednotku predsunutej prítomnosti NATO. Po sobotnom rokovaní vlády to oznámil minister obrany SR Jaroslav Naď  s tým, že návrh na odsúhlasenie prítomnosti zahraničných vojakov NATO v SR predloží v najbližších týždňoch vláde a následne aj parlamentu.

Aký by mohol nastať další scenár. Hovorí Ján Žolna z Medialnej Sovy.

Nemecký systém Patriot
Minister zároveň vyhlásil, že Nemecko dodá na Slovensko systém Patriot na posilnenie protivzdušnej obrany. „Nemecko bude robustne participovať na jednotke predsunutej prítomnosti, a to dodaním systému Patriot. Spoločne s Holandskom vyšlú aj personál a spoločne budú súčasťou vytvorenej jednotky na území SR," povedal Jaroslav Naď.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rozdiel meddzi Ukrajencami a Rusmi. Hovorí Ján Žolna z medialnej sovy.

Skrátka a jasne vyzerá to tak, že všetko musi prejsť cez parlament náckov, komunistov a hárem Kollára.

Vyzývam vládu, aby okamžite požiadali o armádu z NATO, len oni nás uchránia pred intervenciou Ruska na Slovensko, nedovolím/e, aby sa zopakoval rok 1968 okupácia sovietských vojsk, viem o čom píšem, 21 rokov nás okupovalo 70 tisíc sovietských vojakov na SK.

Vláda, poslanci NR SR vy zodpovedáte za naše životy? Prečo chcete aby nás ruskí vojaci okupovali a vraždili? Je vám váš život drahocenný aj vašej rodiny a čo my občania SR, my nie sme vám drahocenní?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V mene občanov SR, ktorí chcú slobodu, nezávislosť, nedovolíme, aby tu vstúpili Ruské vojská a ničili naše životy nevinných ľudí. Vás sme volili a vy nás chcete podraziť a byť vlastizradcovia?

Celý svet odsudzuje Putina Rusko za intervenciu na územie Ukrajiny a zabíjanie nevinných ľudí, Putin je postihnutý mocou a územiami je to až choré, verím že bude súdený medzinárodným súdom v Háagu, Vlasta, Ľudia dobrej mysle

Ako je naša armáda pripravená na obranu??? Prečo tu už nie sú jednotky NATO? Je už zavedená protiletecká obrana Patriot? Nie? A kde to viazne? 

Pretože bohužiaľ toto musí schváliť náš parlament a to napriek tomu, že máme zmluvu s NATO  a parlament o tom bude rozhodovať? Možno v strede budúci týždeň a to už môže byť, aj neskoro. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jedna pre múdra pani asi z Oľana mi napísala . • pred 24 hodinami

Anna Kukiova 

Nie som právnik, ale keby sme boli napadnutí, tak sa aktivuje automaticky článok 5 zmluvy s NATO. Nemuselo by to byť schválené v NR. 

Článok 5 hovorí, že akýkoľvek útok proti jednému alebo viacerým členským štátom sa bude považovať za útok proti všetkým.

V prípade útoku každá zmluvná strana uplatní právo na obranu podľa článku 51 Charty OSN, a spraví kroky, ktoré považuje za nutné, vrátane použitia vojenskej sily, ďalej bezodkladne informuje bezpečnostnú radu OSN (v praxi to môže znamenať, že v prípade napadnutia člena ostatné krajiny zašlú diplomatickú nótu v ktorej to odsudzujú; očakáva sa však vojenská pomoc).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže odpovedám

Bombardovanie se blíži čím ďalej tým viac k hraniciam, dnes v noci dopadlo 8 rakiet u výcvikového tábora Javorina cca 20km od poľských hraníc a tiež bolo bombardované letisko v Ivano-Frankivskej oblasti cca 150km od slovenských hraníc, zatiaľ je ešte nerušené letisko v Užhorode, blízko u hraníc so Slovenskom.. ale dokedy... je to len otázka času.. mám zlé pocity... svet zaspal a iba prihliada bombardovanie a deštrukcia a Rus ide čím ďalej tím bližšie k hraniciam.. je to vážnejšie než si to politici si uvedomujú

A samozrejme Slovenská vláda vrátane prezidentky je totálne amatérska, babrácka, diletantská a
nie je schopná aktívne a razantne riešiť túto pohromu...
Už na tej Východnej hranici malo byť dávno minimálne 5000-10000 vojakov NATO so systémami Patriot, aj ťažkou technikou, teraz keby že situácia už nastane, bude až absurdne schvaľovať jej príchod NATO na Slovensko v NR SR a to bude tiež zdĺhavé.

Táto doba si žiada okamžité, konštruktívne, organizačné, rýchle, akčné a razantné riešenie vážnej situácie... Bože, čo to je tam za neschopnú politicko - amat......scénu 2000 vojakov NATO idú schvaľovať takú dlhú dobu, ako keby nestačilo rozhodnutie vlády.

Kde sú masky, jódové tabletky, kde je civilná obrana, kde sú kryty v okresných a krajských mestách a v Bratislave a v Košiciach, akú majú kapacitu? 

Ako bude organizovaná obrana, je naša armáda už sústredená na hranici z Ukrajinou? 

Ako sa udeje prípadná mobilizácia záloh?

Máme 16.000 tisícovú malú armádu nebadám, žiadnu poriadnu tendenciu ju ani do zbrojiť ani zväčšiť. Potom máme zhruba 4000 civilných zamestnancov zaviazali sme sa dávať ročne 2% z rozpočtu štátu, ale myslím, že za posledné roky sme nedali ani 1,5 a to sa ešte rozkrádalo. Predražené nákupy atď...

Máme napríklad 22 tankov a pred 3 rokmi sme na prehliadke v BB horko ťažko naštartovali jeden a tuším 7 starých MIGOV zo 70 rokov, ktoré opravujú a udržiavajú ruskí technici, 9 cvičných predpotopných stíhačiek Albatros vyvinutých v 60 rokoch. 

Neviem, či o tomto naši veľký experti Jaroslav Naď a generál Macko hovorili? 

Ak nie, mohli by hodiť aj pár rozumných faktov, nie len to, čo omieľajú v rôznych televíziách a diskusných reláciách. 

Možno by bolo lepšie hovoriť o tomto, ako sa  hádať s idiotským kapitánom Dankom.

Takže k tomu článku 51 zmluvy z NATO

Myslím si, že ak nás napadnú potom o 1:00 v noci ako v auguste 68, lebo k...y a zlodeji chodia len v noci.

Rusom stačí 6 hodín na dobytie Bratislavy myslite, že by sme to stihli aktivovať ?  Pretože túto zmluvu musí aktivovať vláda a prezidentka, jednotky prídu až po jej aktivácii.

Dobre máme modelovú situáciu je 1:00 ráno chceme aktivovať článok 5 zmluvy NATO. 

Za akú dlhu dobu predpokladám, že to musí zasadnúť vláda a rozhodnúť väčšinou a potom pani prezidentka, ako vrchná veliteľka vylezú z postele dopravia sa na úrad vlády, zasadnú bude 4:00  ráno.

Košice už budú dobyté dajme tomu o 5:00  rozhodnú do 6:00  zavolajú a dohodnú sa s NATO viac ako polka Slovenka, už bude obsadená.

Čo myslite koľko potrvá, kým sa rozmiestnia vojská a kým sa aktivujú dobre letectvo NATO vyštartuje o 7:00 už máme len západoslovenský kraj. 

Pozemne sily to ani nestihnú 10 hodiny, možno sa Česko obetuje ale skôr si myslím, že sa zoskupia na hranici s Moravou a o 12 hodine pekne kapitulujeme a stávame sa súčasťou Ruska ako bábková vláda. 

Myslim si že vojská NATO, už tu mali byť rozmiestnené, inak je to celé ale celé zle.

Áno ide o zatiaľ len o 2000 vojakov, ale s raketami a protivzdušnou obranou. 

Neviem ako je to s leteckou obranou nášho priestoru, keďže článok 5 nemáme aktivovaný, ani schválenie parlamentom toto, by vedel len asi pán Naď a pani prezidentka, ale logicky mi to sedí tak, že bez schválenia alebo uvedenia článku 5 do praxe skôr nie ako áno.

Myslím si, že my ako občania máme právo vedieť a byť informovaný, ako sa mame pripraviť na núdzový stav v našej krajine!

Aká je pripravenosť našich vojsk, predpríprava na krízovú situáciu, núdzový stav krajiny pred inváziou Ruských vojsk ?

Dúfam, že všetko je už pripravené a už nás len budú oboznamovať s riešeniami, aby to nebolo fiasko?

A čo na to prezidentka, vie ako treba zakročiť v prípade vniknutia ruských vojsk na územie Slovenska, prečo ak sme v NATO a EÚ nie sú povolaní americkí profesionálni vojaci na naše hranice s Ukrajinou?

Ja ako občan nechcem byť kolóniou Ruska, všetko som si už v 68 odžila a pre mňa to skutočne bola okupácia sovietských vojsk, dúfam, že poučenie z obdobia 70 rokov už máme pochopené a riešenie tiež.

Alebo sa mýlím?

Nedovolím/e už ruským vojskám nás napadnúť a zobrať si naše územie, veď sme v NATO a EÚ to nás bezpečnostne istí pred vniknutím RUSKA na SK!!!

Aké pokyny má hlava štátu ako generál + parlament NR SR s premiérom na čele? Ako sú pripravení na inváziu ruských vojsk ?

To mňa ako občana zaujíma, ako sú pripravené metodické postupy pre BA, Bratislavský kraj, Trnavský kraj, Nitriansky kraj, Bansko Bystrický kraj, Žilinský kraj, Trenčiansky kraj, Košický kraj a Prešovský kraj.

Kde sú CO, úkryty, ako sú vybavené materiálne CO úkryty? Vedia kompetentné inštitúcie ako funguje CO plán? Kde sa nachádzajú CO úkryty? Vie o tom niekto kompetentný urobiť rozhovor, diskusiu?

Ako bude prebiehať evakuácia postupnosť ? Podľa veku, postihu, imobility atď....? Ako bude prebiehať evakuácia z inštitúcii, školy......deti, matky, občanov, invalidov, seniorov....?

Ako je možné, že o tom nám nikto, nič nehovorí? Kto bude povolaní na hranice s Ukrajinou?

Okrem 16 tisíc vojakov, 23 tisíc policajtov, 5 tisíc sudcov, prokurátorov, Starostov, primátorov a všetkých štátnych zamestnancov ako aj poslancov z NR SR, ktorým to vyplýva z ich povinnosti voči štátu podľa Ústavy SR, v prípade krízového stavu krajiny.

Odkiaľ sa budú prijímať pokyny, postupy kto to celé zastrešuje hlava štátu a MO, MV?

Skúsme tieto témy rozoberať skôr než nastane kolaps krajiny v prípade núdzového stavu! Verím že nezávislé média nás s tým oboznámia. A máme nezávislé média ?

Vlasta, Ľudia dobrej mysle

A potom tu máme príspevok z Francúzska od Slováka

Obracači kabátov....

Aj keď ide o kabáty politické aj tak sa starý kabát politika, chce tváriť, ako kabát nový-bez poškvrny. 

Vieme dobre že na druhej strane je toľko škvŕn, že by mohol slúžiť len ako handra na podlahu, aj to v niektorých prípadoch ako v politike SMERu, by sa prejavila ako špinavá handra, ktorá aj na smetisku by vládla svojím obsahom 

Extrémista v prevracaní kabátov je Pelle, ktorý už niekoľko krát dokázal prevracaciu schopnosť, pružne reagovať na zmeny v domácej a aj v zahraničnej politike. 

Síce áno , pri invázii ruských zločincov na Ukrajinu sa na pár dní odmlčal, lebo nebol schopný komentovať túto zločinnú politiku Ruska. 

Len keď si dáme do súvislosti odsudzovanie Slovenskej vlády za priateľskú zmluvu s USA od Hlasu, SMERu a náckov, tak je každý človek v šoku, ako obrátil svoju rétoriku na posilňovanie hraníc. 

Predtým bľabotal o bezpečnosti Slovenska a naraz sú mu aj zahraničný vojaci dobrí na posilňovanie slovenských hraníc. 

V čom to vlastne je? No keď po pár dňoch sa dozvedel, že väčšina Slovenských občanov podporuje Ukrajinských hrdinov proti okupácii, tak v rámci populizmu sa pripojil k opatreniam vlády, že ich podporuje. 

Lenže všetko je len na oko. Ako celá politika Hlasu a SMERu. Dnes sa v rámci svojej pretvárky znova vrátil ku kopaniu do vlády, v rámci čoho si poplietol nielen hlavu štátu, ale aj premiéra. 

Slovenský občania sa z vlastného presvedčenia starajú o utečencov z Ukrajiny a nepotrebujú bľabotanie od Pellého, že je potrebné sa starať aj všetkých. To predsa Slovenská vláda dobre vie. 

Opatrenia ktoré urobila a aj robí, sú v súčinnosti s potrebami utečencov a aj Slovenských občanov. 

Proste SMER-HLAS si znova začal z vojny na Ukrajine vytĺkať politický kapitál. Je to odsúdeniahodné, ako aj všetko čo doteraz títo prevracači kabátov robili a nielen u pandémie. 

Uvedomujem si že títo politický zvrhlíci sú schopní aj iných kopancov na svoju záchranu, lebo vyšetrovanie ich zločinov pokračuje aj ďalej.....


Vlasta Žampová

Vlasta Žampová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  1 418x

Vyznávam hodnoty viera, nádej, láska a mier. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu