reklama

Aupark daroval Košiciam prvý darček – začal s výrubom.

Ak chcete ešte vidieť nejaké stromy v centre Košíc, treba sa poponáhľať. Aupark dnes začal s výrubom cca 200 stromov v centre mesta.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (128)
Obrázok blogu

Smutné na tom je aj to, že aj tisíce ton výkopového materiálu z 2 podlaží pod zemou sa bude vyvážať na štrkovisko v Krásnej a budú sa ním zasypávať chránené mokrade v zmysle medzinárodných dohovorov, ktoré sú súčasťou Územného sytému ekologickej stability a chránené sú aj Všeobecne záväzným nariadením mesta Košice o ochrane mokradí. Ale koho toto všetko vôbec zaujíma? Nikoho. Ani úrad životného prostredia. Ani nezávislé a odborné Ministerstvo životného prostredia. Niekto si ide urobiť z chránených mokradí skládku stavebného odpadu a všetci kompetentní to volajú terénnymi úpravami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kvôli tuctovej budove s tuctovnými obchodomi a službami zničíme centrum, vyrúbeme všetky stromy v centre a zasypeme posledné mokrade na území mesta Košice.

Pred týždňom sa konalo v bielom dome verejné stretnutie o "rozvoji" Košíc. Ja som to nazval sci fi. Po oficiálnej časti som položil niektorým prítomným dve otázky:

1, Povedzte mi jedno kritérium, ktoré sa zlepší vďaka Auparku? Odpoveď: "Také neexistuje"

2, Ak sa dostavia Aupark + komplex v starom pivovare + dvojičky pred bývalou Priemyselnou bankou oproti Steel arene (skolaudovanej nie v súlade zo zákonom), aká bude situácia v doprave v centre?
Odpoveď znela:"Na prd".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo k tomu viac dodať?

Dnešný výrub - http://www.imagebam.com/image/e1476160433008

Zdenko Lipták

Zdenko Lipták

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Občiansky aktivistahttp://www.zdenkoliptak.comhttp://liptak.blog.pravda.skFacebook - Zdenko Lipták Terasa - https://www.facebook.com/zdenkoliptak.kosice Zoznam autorových rubrík:  KosickaAlternativa.skNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu