reklama

V Košiciach začne platiť 15-dňová oznamovacia povinnosť.

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach schválili (až na druhýkrát) občiansky návrh uznesenia o tom, že všetky oznamy týkajúce sa verejnosti budú na úradnej tabuli a mestskej webstránke oznamované minimálne 15 dní pred akciou a že dané oznamy budú prístupné hneď na úvodnej webstránke mesta Košice.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Danú aktivitu zo strany aktivistov si vyžiadali rôzne narýchlo zvolávané verejné diskusie a oznamované pár dní pred akciou (Aupark, dopravné fórum, územné plány...). Vyvrcholením bolo zvolanie verejného prerokovania k 26 zmenám územného plánu mesta Košice, kedy tento oznam bol zverejnený len 3 pracovné dni pred rokovaním a to na štvrtej úrovni mestskej webstránky a zvolané bolo na 14,00 hod. na utorok, čiže počas pracovnej doby pre väčšinu pracujúcej verejnosti.

Je smutné, že s touto iniciatívou neprišli páni poslanci ale pospolitý ľud, ktorý sa týmto dožadoval korektného prístupu zo strany volených predstaviteľov mesta Košice. Dúfam, že už o pár dní, si občania nájdu na jednom mieste všetky oznamy a pozvánky týkajúce sa verejnosti a nebude musieť pracne kontrolovať webstránku mesta Košice každé tri dni a to na všetkých úrovniach, tak ako o tom píšem v tomto článku. Možno to bude vyzerať aj takto:
A ešte si pozrite, ktorým poslancom záležalo / nezáležalo na tom, aby sa občania včas dozvedeli o akciách pre verejnosť.

Zdenko Lipták

Zdenko Lipták

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Občiansky aktivistahttp://www.zdenkoliptak.comhttp://liptak.blog.pravda.skFacebook - Zdenko Lipták Terasa - https://www.facebook.com/zdenkoliptak.kosice Zoznam autorových rubrík:  KosickaAlternativa.skNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu