reklama

Poslanci Novej Ľubovne pracujú v prísnom utajení.

Keď občania kandidujú za poslancov, tak občanom – voličom sľubujú modré z neba. Mnohí keď sa nimi stanú, sa po voľbách pred občanmi skrývajú a nemajú záujem zvereniť na seba žiadny kontakt v mene hesla: „Dajte mi všetci pokoj“.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Toto sa dá povedať aj o poslancoch Novej Ľubovne, ale aj o hlavnom kontrolórovi. Poslanci 26.06.2020 prerokovávali zmenu VZN č.2 a celý postup nebol podľa mňa zákonný, čo mi aj starostka obce nepriamo potvrdila, nakoľko nevyvrátila moje tvrdenie dôkazom. Preto to už rieši prokuratúra. Čiže obec opäť nepostupovala v zmysle zákona tak, ako v iných prípadoch. Nakoľko pani starostka Júlia Bodová buď na e-mail od občana vôbec neodpovie, alebo keď áno, tak nie zväčša na to, na čo bola dotazovaná. Takto obec nemôže byť predsa riadená. Nakoľko ide o VZN, ktoré upravuje platby, a je domnienka, že nebol dodržaný zákonný postup a je potrebné konať rýchlo. Preto som požiadal p.starostku obce o zaslanie kontaktov na poslancov a hlavného kontrolóra, aby som ich na dané zlyhania a nezákonný postup pri VZN č.2 upozornil.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A tu je odpoveď p.starostky na kontakty na verejne činných poslancov platených z verejných peňazí, čiže z daní a poplatkov občanov, ktorí si ich zvolili, aby im slúžili:
„Nakoľko poslanci obce a hlavný kontrolór používajú svoje súkromné emailové adresy a súkromné telefónne čísla, nie je možné bez ich súhlasu Vám tieto údaje poskytnúť. Ohľadom komunikácie s nimi môžete využiť jednak emailovú komunikáciu obce: obec@novalubovna.sk, resp. využiť a jednak písomnú formu komunikácie: Obec Nová Ľubovňa, Nová Ľubovňa 102, 065 11 Nová Ľubovňa.“

Čiže podľa p.starostky, ak máte nejaký problém s obcou či jej starostkou, tak máte napísať na obecný úrad, nech si to pani starostka s celým úradom prečítajú a ona to potom (možno) prepošle poslancovi. Listové tajomstvo v zmysle zákona je opáť pre pani starostku pojem neznámy. Alebo podľa pani starostky môžete napísať list pánom poslancom ........v 21.storočí. Len neviem či písanou formou alebo na písacom stroji…

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chcel by som vedieť, či starostka obce oslovila poslancov s tým, aby jej poskytli na seba údaj, nakoľko by rád s poslancami komunikoval jeden občan. Podľa mňa rozhodla o nich bez nich. A ak sa ich pýtala a oni nedali súhlas, je to ešte horšie. Nakoľko p.starostke trvalo týždeň naformulovať danú odpoveď, ja som si zatiaľ dovolil podať podnet na nezákonný postup obce pri príprave materiálov na prerokovanie na príslušnú prokuratúru. Nakoľko pani starostka má dlhodobo problémy s dodržiavaním zákonov, je už na ňu podaných viacero podaní na príslušnej prokuratúre. Takto sa obec spravovať nemôže – ignoruje občanov, nekoná ako stavebný úrad celé mesiace, nezverejňuje na obecnej tabuli zákonom predpísané dokumenty a podobne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na záver poviem, že poslanci Novej Ľubovne sa môžu hanbiť. Ako chcete slúžiť občanom, keď sa pred nimi zatajujete ? Poslanci veľkých miest majú zverejnené na seba e-maily a aj mobily. Poslanci Novej Ľubovne s 3000 obyvateľmi nič. Aj toto je ukážka vášho skutočného postoja k občanom, ktorým ste pred voľbami sľubovali hory-doly.

Dúfam, že toto čo v najkratšom čase dámy a páni poslanci napravia a zverejnia na seba aspoň jeden kontakt a budú sa správať tak, ako sa od riadnych poslancov očakáva, aby občania s nimi mohli komunikovať priamo a nie cez cenzúru menom starostka Júlia Bodová.

Zdenko Lipták

Zdenko Lipták

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Občiansky aktivistahttp://www.zdenkoliptak.comhttp://liptak.blog.pravda.skFacebook - Zdenko Lipták Terasa - https://www.facebook.com/zdenkoliptak.kosice Zoznam autorových rubrík:  KosickaAlternativa.skNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu