reklama

Keď potešíte podpredsedu vlády

Nestáva sa často, že politici v televízii chvália novinárov. Túto nedeľu sa mi to stalo prvýkrát. Podpredsedovi vlády Dušanovi Čaplovičovi zo Smeru bol sympatický lov denníka SME na politikov-poľovníkov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)
Jelene
Jelene (zdroj: SME - Ján Krošlák)

Ak sa nemýlim, v televízii ma doteraz spomínal politik len raz. Bol to Jozef Banáš kedysi z SDKÚ. Našťastie už poslancom nie je. Z článkov o tom, ako spolupracoval s ŠtB bol až taký nervózny, že neváhal posielať mi vulgárne sms. Dokonca poslal do redakcie aj list, v ktorom chrlil rôzne invektívy jednu za druhou - bol to akýsi psycho príbeh o mne, Langošovi a Šimečkovi. Zlosť na mňa si vylial ako na Markíze, tak aj v TA3.
Preto, keď som na plese SME vyhrala predplatné a jeho vtipná dcéra Adela, kvôli ktorej skoro celá rodina pozeráme Let´s dance, sa ma na pódiu spýtala o čom do SME píšem, tak som povedala, že o kultúre.
Ale k lovcom. Potom, čo naša bývalá kolegyňa Daša Matejčíková v denníku Plus 1 deň zverejnila informáciu, že štátny tajomník Marián Záhumenský zo Smeru ulovil kapitálneho jeleňa, nás napadlo spýtať sa štátnych lesov, kto všetko ešte v revíroch zadarmo lovil. V celku jednoduchá myšlienka. Tušili sme, že pôjde hlavne o terajších opozočníkov, keďže posledných osem rokov vládli hlavne oni. A nemýlili sme sa - Hrušovský, Abelovský, Pataky, Farkas. Všetci zo strán, ktoré Záhumenského lov kritizovali. V ich vlastnom love vidia rozdiel, čo sa dalo čakať. Hoci si to iné médiá veľmi nevšimli, Čaploviča zistenie, že ich nominant nelovil sám pochopiteľne potešilo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V nedeľu v STV v relácii O päť minút dvanásť sa ho moderátor Braňo Závodský svojim jedinečným spôsobom opýtal: "Je podľa vás v poriadku, ak si ešte tesne predtým, ako takto stihol abdikovať (Záhumenský) na svoju funkciu, skolil štátneho jeleňa, úlovok, ktorý viacerí lesáci označujú za ten naozaj najväčší, aký sa v štátnych lesoch Slovenskej republiky dáva za mimoriadne odmeny a za zásluhy. Je to taká trošku, v úvodzovkách, nehnevajte sa, "papálašina komunistická". Tak si to naši občania pamätajú, čo vy na to?"

Čaplovič odpovedal: "Pozrite sa, chvalabohu, že nie som poľovník a nie som ani ovplyvňovaný skupinami, ktoré samozrejme pozývajú politikov a pozývali aj v minulosti politikov na rôzne lovy do revírov, do štátnych revírov špeciálne. Myslím si, že... nakoniec pani Žemlová, pani redaktorka SME, jasne poukázala, že to bolo akosi nejaký šport dokonca politikov v minulom období a vymenovala aj mnohých z terajšej opozície, že sa zúčastnili takýchto lovov na jeleňov. Nepovažujem to za... a ja som to aj povedal aj pre to médium a zopakujem to aj pre Slovenskú televíziu, že považujem to za nadštandardne neetické takýto spôsob využívať, respektíve zneužívania svojho postavenia."

Monika Žemlová

Monika Žemlová

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Novinárka, ktorá pracuje v SME. Zoznam autorových rubrík:  PolitikaPolicajtiMédiáSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu