reklama

.. kto som ?...

Môj blog by mal byť sprievodcom chronickou bolesťou, medicínskymi zákrokmi a spôsobu akým som ja zvládala bolesť aj o pocite, že človek ktorý trpí by nemal byť sám a aká je dôležitá pomoc zvonku - rodina a priatelia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Takže AHOJTE všetci ... :)

Najskôr sa vám teda predstavím .. :)

Volám sa Maťa, žijem, dýcham a pomáham v nádhernej perle na Hrone v Banskej Bystrici. Pochádzam však z malého mestečka Tornaľa na juhu stredného Slovenska. Hrdo sa hlásim aj k predkom z malebnej dedinky pod Kráľovou hoľou zo Šumiaca.. takže mix poriadny :)

Moji predkovia boli úzko spätý s folklórom, zachovávaním tradícii a najmä ma moja drahá staročka naučila, že v človek ma vždy bojovať a nevzdávať sa, že život je dar a len my máme možnosť žiť ho naplno a s úsmevom aj keď je to niekedy veľmi ťažké. Som večný optimista a verím v ľudské dobro a nezištnú pomoc..

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mám dve šikovné a cieľavedomé deti, ktoré majú kreativitu a chuť tvoriť nevyčerpateľnú a som na ne patrične hrdá. 

Myslím, že sa postupne dozviete, o mne viac.

Chcela by som však napísať dôvod, ktorý ma viedol k tomu, aby som vyšla zo svojej ulity a nepomáhala len ľuďom v núdzi, ale aj ľudom bojujúcich z bolesťou.

K písaniu ma viedlo aj to, že ma oslovuje na sociálnej sieti čoraz viac ľudí ohľadne riešenia a hlavne mojích skúseností s liečbou bolesti - tej chronickej, niekoľlko mesiacov/rokov trvajúcej. Často sú to práve ľudia, ktorí už strácajú životnú energiu a hľadajú podobne ako ja odpovede na otázky "čo ďalej," "existuje lekár, ktorému záleží na pacientovi?" a pod.. Verím, že môj blog, alebo aspoň pár mojích slov tie odpovede ľuďom v rovnakej situácii v akej som ja dajú. V žiadnom prípade nechcem suplovať lekára a komentovať postupy prípadne určovať diagnózy a pod. Veľmi by ma potešilo, keby moje skúsenosti pomohli niekomu ďaľšiemu. Hlavne však chcem písať o niečom, o čom som ja sama nenašla na slovenských stránkach takmer nič a mám s tým novú osobnú skúsenosť. Píšem o "spinal cord stimulation", čiže o miechovej neurostimulácii ako o možnosti zbaviť sa bolesti, ktorá bráni bežnému fungovaniu. Ide o pomerne nový spôsob riešenia chronickej bolesti (viď článok https://www.europainclinics.sk/rozhovor-neurostimulator-ako-rusicka-tazkej-chronickej-bolesti/), za ktorú som ja nesmierne vďačná celému tímu EuroPaniClinics v Košiciach ( MUDr. Mláka, FIPP, EDRA) a v Bardejove (MUDr. Rapčan, Ph.d, MBA, FIPP). Kliniku EPC budem spomínať pomerne často, keďže som ich pacientkou už pomaly 4 roky a nebyť postupov (tých miniinvazívnych) tak som určite v horšom psychickom aj fyzickom stave v akom som .. Práve táto klinika mi svojimi medicínskymi postupmi ukázala, že aj na Slovensku sú možnosti ľuďom s chronickou bolesťou pomôcť nie len fyzicky, ale aj psychicky a to prístupom a trpezlivosťou lekára a celého personálu. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Myslím, že na začiatok by to bolo dosť. V nasledujúcom článku začnem písať príbeh, ktorý je už zdá sa za mnou a dar, ktorý som dostala v podobe bezbolestných dní je pre mňa nie len darom ale aj výzvou v podobe chýbajúcich informácii, ktoré aj mne na slovenských stránkach chýbali. V neposlednom rade by som chcela písať aj o pocitoch zo stimulácie, odvykacieho obdobia od opiátovej liečby a tiež často úsmevne komentovať toto aj pre mňa nové obdobie :) 

Tak teda vitajte v mojom svete ...

Maťa.... :)

Martina Zerolová

Martina Zerolová

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  1x

"Kto chce hľadá spôsob, kto nie hľadá dôvod" myslím, že nie je nič čo by ma vystihovalo viac, vždy hľadám spôsob, ako pomôcť, alebo vyriešiť situáciu .. a tiež verím v dobro ......môj blog by mal pomôcť ľuďom s chronickou bolesťou nájsť odpovede na otázky a taktiež by mal byť sprievodcom pre ľudí čakajúcich na SCS (spinal cord stimulation) neurostimulátor, keďže ja sama mám implantovaný Medtronic stimulátor od 26. augusta 2020..Ďakujem za zdielanie prípadne akékoľvek otázky :) Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu