reklama

Ako sa mi žije so „šikmookým susedom“

Žijem v malej dedinke v Národnom parku Malá Fatra, o ktorej do nedávna nikto na Slovensku ani len netušil. Dedinku tvorí 230 malých domčekov zastrčených v malebnej kotline.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

Život v tejto dedine plynul pomalým tempom, beznejakého väčšieho rozruchu. Zmena nastala, až po príchode jedného z najväčšíchinvestorov Slovenska automobilky KIA. Zrazu sa kľudný život zmenil na nepoznanie.V malebnej dedinke nám zo dňa na deň vyrástla nová časť, do ktorej saprisťahovali noví obyvatelia...

Pre dedinčanov niečo nevydané. Luxusný komplex so všetkým čok tomu patrí. S presklenou plavárňou, tenisovými kurtmi, ubytovacím komplexomna najvyššej úrovni v nádhernom prostredí.


Reč je o Kórejskej dedine, ktorá slúži na ubytovanie kórejskýchobčanov pracujúcich v závode KIA. Pre mnohých by sa to zdalo ako prínospre malú dedinku. Opak je pravdou. Z tejto myšlienky vás môžem z vlastnejskúsenosti vyviesť. Život v dedine sa stal neznesiteľným. Množstvo áut,bezohľadní kórejskí šoféri, ktorí jazdia zásadne bez smeroviek a obmedzenárýchlosť v dedine pre nich nič neznamená. Bežne sa okolo váspreženie auto 180 kilometrovou rýchlosťou. Za spomenutie stojí až neopísateľnáarogancia týchto obyvateľov, ktorí sa považujú za dokonalých a nás vnímajúiba ako lacnú pracovnú silu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Poviete si susedov si nevyberieš, ale myslím si, žeobyvatelia tejto dediny mohli mať aspoň, aké také slovo sa k tomuto vyjadriť.Nikdy sa tak nestalo a preto nám zostáva, iba si zvyknúť na našich novýchneželaných susedov. Toto sú slová, ktoré veľmi často počúvame zo všetkýchstrán.

Áno je pravda, že pomaličky si zvykáme, ale jedno čo nás mrzíje, že pri príchode do svojej rodnej dediny nás na ceste nevíta značka Krasňany,ale KIAsňany. Tejto malej zmene vďačíme partii vtipných mladých mužov, ktorízvládajú pobyt Kórejcov v našej dedine po svojom.

Barbora Zichová

Barbora Zichová

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som mladé a veselé stvorenie. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu