reklama

Radičová je protikresťanská

Iveta Radičová je liberálna kandidátka, ktorej názory na zásadné otázky sú v rozpore s náukou viery a mravov Katolíckej cirkvi. Súhlasí s vykonávaním interrupcií a nemá problém s registrovanými zväzkami homosexuálov. Ak svoj čistý štít zakrýva priateľskými stretnutiami s biskupmi, to ešte neznamená, že je vhodným kandidátom pre katolíkov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (230)

Iveta Radičová v etických otázkach presadzuje morálny relativizmus. Pre server aktualne.sk povedala, že „"to, čo je morálne, alebo nemorálne v spoločnosti, to je vec spoločenskej dohody tej ktorej spoločnosti." Tento názor je protikresťanský, a preto neakceptovateľný.

Práve kresťania veľmi dobre vedia, že korene našej morálky siahajú k Desatoru a Ježišovmu kázaniu. A to nie sú pravdy, ktoré sa stáročiami menia. Sú stále platné, nemeniteľné a pre kresťanov zaväzujúce. Veci morálky nemôžu byť vecou spoločenskej dohody. Buď je niečo zlo alebo nie je.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Iveta Radičová týmto vyhlásením potvrdila, že Desatoro a Ježišovo učenie, ktorým sa kresťania riadia, pre ňu veľa neznamenajú. Odmietam podporovať kandidáta, pre ktorého sú tak zásadné otázky pravdy a morálky vecou spoločenskej dohody. Nemienim podporovať kandidátku, ktorej nevadí zabíjanie nenarodených detí.

Mária Sabolová z KDH na margo iniciatívy bratislavských kňazov povedala, že títo kňazi nepochopili šancu na zmenu. Obávam sa, že to skôr ona nepochopila, že sú hodnoty, pri ktorých sa za žiadnych okolností neustupuje.

Iveta Radičová pre svoje postoje ku základným otázkam ochrany nenarodeného života NIKDY nemôže byť kandidátkou katolíkov v prvom kole prezidentských volieb. Na tom nezmení nič ani rozhodnutie KDH, ani jej zdvorilostné stretnutie s biskupmi.

Anton Ziolkovský

Anton Ziolkovský

Bloger 
  • Počet článkov:  101
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu