reklama

Kotlebovci možno nebudú môcť kandidovať v župných voľbách

V hre je scenár, že v župných voľbách 2017 nebude kandidovať nikto z kotlebovej ĽSNS na žiadnu pozíciu, a to na celom Slovensku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (5)

Župné voľby v roku 2017 budú najzaujímavejšie v celej svojej krátkej histórii. V mediálnom hľadáčiku sú samozrejme kandidáti v Banskobystrickom kraji, ktorí pripravili memorandum o tom, že iba jeden z nich bude nakoniec kandidovať proti Kotlebovi. Chcú tak zamedziť triešteniu síl.

V ich tieni sa rodí zaujímavý súboj v Bratislave, kde sa SMER znovu pokúsi zbaviť Freša a presadiť svojho kandidáta Ftáčnika. Ostatné kraje sú viacmenej rozhodnuté a jediné čo sa v nich môže zrodiť, je prípadné veľké prekvapenie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale iný druh prekvapenia by bolo, ak by kandidáti ĽSNS v týchto voľbách vôbec nikde nekandidovali.

Obrázok blogu
(zdroj: Jan.kroslak)

Bič na ĽSNS
Kotlebovci sa po získaní moci stali štandardnou stranou. Obvinení sú: z rodinkárstva na úrade, predaja župného auta rodine, výrazného zadĺženia kraja ktorí spravujú, atď.

Teraz sa k nim pridal návrh na zrušenie strany ĽSNS. Na ten sú kotlebovci pripravení tým, že majú v zálohe niekoľko ďalších strán, ktoré po zákaze vytiahnu a použijú. Je tu ale jedno ale.

Kedy rozhodne súd?
Nikto nevie povedať, kedy súd rozhodne o tom, či ĽSNS zakážu. Predstavte si teraz nasledovnú situáciu.

  1. Podľa zákona 180/2014 Z. z. musí politická strana odovzdať kandidátnu listinu 60 dní pred voľbami, neskôr už nemôže. Predpokladajme, že ĽSNS ju podá.

  2. Súd rozhodne o zrušení ĽSNS. A to v tomto čase už po termíne na odovzdanie kandidátky. ĽSNS tak stratí právo byť účastná vo volebných a zapisovateľských komisiách, nemá právo podávať námietky ani kandidovať svojich členov

  3. V župných voľbých kandiduje nula členov ĽSNS na pozície poslancov a županov.

Je otázkou času, či sa tento scenár naplní. Ale ak by sa naozaj stalo, že nikto z ĽSNS nebude kandidovať, bola by to veľká zmena paradigmy pre celé župné voľby 2017.

Zoltán Tóth

Zoltán Tóth

Bloger 
  • Počet článkov:  42
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pracujem väčšinou manuálne. Internet je pre mňa duševný relax. Až sa dostanem do dôchodkového veku, chcem aby popri deťoch mi internet prinášal kontakt so spoločnosťou. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu