reklama

Ako som sa naučil na tepelne upravenú reďkovku

Nemám rád tepelne upravenú reďkovku. A už dupľom nie na chlebe...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Keď sa to tak vezme, ani nepoznám človeka, čo by sa nad tým čo i len zamyslel. Veď to je riadna blbosť. Ale...

Nátierka je v podstate jednoduchá vec - pomerne hustá patlanina čohosi fádne sfarbeného, poväčšine už neživého. Dalo by sa povedať, že tu už nikto nič nové neobjaví, jedine kombinácie už overených surovín a postupov. Ja som však bol v slabej, ale o to intenzívnejšie tvorivej chvíľke trošku hladný. Mlsný jazýček som nedokázal presvedčiť na obyčajný chleba s maslom, bolo treba improvizovať. Bola uhorková sezóna, surovín po ruke viac než dosť. Ale overené postupy som hodil za hlavu. Tá moja tvrdohlavosť...

Tááákže, zapekaná nátierka.Budeme potrebovať zeleninu. Veľa zeleniny. Tu som sa spočiatku bál (veď to chcem zapekať, kto to bude jesť?!), ale dodal som si odvahy dodávačom odvahy (skvelá vec, hlavne pri experimentoch). Ja som použil
- väčšiu paradajku
- dva strúčiky pretlačeného cesnaku
- jednu zelenú papriku
- spomínanú červenú reďkovku, tri postačia
- jednu strednú cibuľu, najlepšie červenú, kvôli farbe (ak je možnosť, uprednostnil by som mladú cibuľku aj s vňaťou)
- horčicu
- tak za hrsť tvrdého syra (ale nie eidam, to je paródia na syr!), môže byť aj údený
- dva trojuholníky taveného syra
- dve polievkové lyžice masla
- a nakoniec dve-tri surové vajíčka
- koreniny a ochutiny

Zeleninu nakrájame nadrobno a zmiešame vo väčšej miske. Rajčina nám to trocha rozmočí, ale "to se vsákne". Pridáme maslo, tavený syr, malú lyžičku horčice. Vymiešame do tej dokonalej nátierkovej zmesi, spomínanej na začiatku. Do tejto zmesi vmiešame dve-tri vajíčka, upozorňujem surové. V tom je celý fígeľ zapekania. Nakoniec ochutíme, ja som použil klasiku - soľ, mleté korenie, červenú mletú papriku.Túto zvajíčkovanú patlaninu premiestnime na chlieb (odporúčam biely chlieb, alebo nakrájanú bagetu) a dáme zapekať do rúry vyhriatej na 200 stupňov pána Celzia. A veselo zapekáme. Presný čas neviem, ono chlieb musí byť na krajoch do chrumkava upečený, podľa patlaniny to nespoznáte. Jedine, že Vám začne rásť. A keď to začne robiť, posypte to tým nastrúhaným anti-eidamovým syrom, pre lepší vizuálny efekt. Keď sa syr roztečie, vyberieme chlieb z rúry a pre ešte vizualnejší efekt ho dozdobíme petržlenovou alebo cibuľkovou vňaťou. Podávame hneď priamo mlsným jazýčkom. Brú chuť ;)

henrich zrubec

henrich zrubec

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

designerwww.hz-design.net Zoznam autorových rubrík:  design a umeniemusicaphotographicakuchynkáriumčo web dalmimo misu

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu