Zase začnem klasicky, ale môj keď som bol krpec, môj vzor v kuchyni bol môj tato. Vtedy som vyberal na bok taniera tú drobnú cibuľku, nemal som ju v láske v polievke, snažil som sa ocinovi vyhovoriť tú hnusnú vec z tejto polievky. Teraz to chápem, prečo to tam musí byť, chuť cibule nenahradím.
Tak šup do obchodu (alebo chladničky). Recept pre 6-8 osôb...
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 obyčajné párky (neviem prečo sme to my doma volali polopárky)
- 3 väčšie zemiaky
- koreňová zelenina (nemusí byť, ale dodá trošku chuť)
- horčica
- polievkové korenie (značku nemôžem asi napísať, ale vieme o čo ide)
- koreniny

Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme na oleji (masti) pomaličky pražiť.

Poznáte to, kedy je cibuľka do "zlatova"? (neviem vhodný ekvivalent v slovenčine) Vtedy pridáme mletú červenú papriku.

Zatiaľ si nakrájame párky. Postup - napoly-napoly-nadrobno :)

A pridáme ich k cubuli, nech sa nám chute a vône zmiešajú. K tomu ešte pár kvapiek polievkového korenia.

Necháme párky s cibuľou pár minút pražiť, potom pridáme vodu tak, aby boli párky zaliate. K tomu jednu-dve čajové lyžičky horčice, mleté korenie, pálivú červenú papriku. Takto to necháme variť 5-6 minút. Už to začína voňať!

Zatiaľ si nakrájame zemiaky nadrobno a pridáme do hrnca. Zalejeme až po okraj. Keď to začne pracovať, naskytne sa Vám takýto pohľad. Nááádhera :)

Necháme prevrieť a dochutíme. To znamená - soľ podľa chuti, pálivú červenú papriku, polievkové korenie. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Nakoniec pred podávaním pretlačíme cesnak a pred samotným servírovaním pretrieme v dlaniach bazalku.
A tu je výsledok...

Brú chuť :)