falošný gulášik

alebo guláš, ktorý zvládne aj moja maminka. Dámy, bez urážky, nepoznám ženu, ktorá by vedela navariť fakt dobrý guláš. Keď tu taká je, nech sa ozve, rád zmením názor :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (31)

Zase začnem klasicky, ale môj keď som bol krpec, môj vzor v kuchyni bol môj tato. Vtedy som vyberal na bok taniera tú drobnú cibuľku, nemal som ju v láske v polievke, snažil som sa ocinovi vyhovoriť tú hnusnú vec z tejto polievky. Teraz to chápem, prečo to tam musí byť, chuť cibule nenahradím.

Tak šup do obchodu (alebo chladničky). Recept pre 6-8 osôb...
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 obyčajné párky (neviem prečo sme to my doma volali polopárky)
- 3 väčšie zemiaky
- koreňová zelenina (nemusí byť, ale dodá trošku chuť)
- horčica
- polievkové korenie (značku nemôžem asi napísať, ale vieme o čo ide)
- koreniny

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu





Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme na oleji (masti) pomaličky pražiť.

Obrázok blogu





Poznáte to, kedy je cibuľka do "zlatova"? (neviem vhodný ekvivalent v slovenčine) Vtedy pridáme mletú červenú papriku.

Obrázok blogu





Zatiaľ si nakrájame párky. Postup - napoly-napoly-nadrobno :)

Obrázok blogu





A pridáme ich k cubuli, nech sa nám chute a vône zmiešajú. K tomu ešte pár kvapiek polievkového korenia.

Obrázok blogu





Necháme párky s cibuľou pár minút pražiť, potom pridáme vodu tak, aby boli párky zaliate. K tomu jednu-dve čajové lyžičky horčice, mleté korenie, pálivú červenú papriku. Takto to necháme variť 5-6 minút. Už to začína voňať!

Obrázok blogu





Zatiaľ si nakrájame zemiaky nadrobno a pridáme do hrnca. Zalejeme až po okraj. Keď to začne pracovať, naskytne sa Vám takýto pohľad. Nááádhera :)

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu





Necháme prevrieť a dochutíme. To znamená - soľ podľa chuti, pálivú červenú papriku, polievkové korenie. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Nakoniec pred podávaním pretlačíme cesnak a pred samotným servírovaním pretrieme v dlaniach bazalku.

A tu je výsledok...

Obrázok blogu




Brú chuť :)



henrich zrubec

henrich zrubec

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

designerwww.hz-design.net Zoznam autorových rubrík:  design a umeniemusicaphotographicakuchynkáriumčo web dalmimo misu

Prémioví blogeri

INESS

INESS

108 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu