mám rád miletičku. teda tržnicu myslím. zmes národností a čerstvej zeleniny. pretože hlavne kvôli tej zelenine tam chodím. už len vymyslieť, čo k nej do žalúdka...
toto bude rýchle, ale stojí to za to. chutný experiment :) a pikantný.
v ušiach ma hladká dj kicks exclusive session, v nose jarná cibuľka. ale asi bude lepší bude kompletný zoznam:
- uvarená tmavá fazuľa (množstvo je na Vás, podľa množstva nátierky, foto odpovedá jednej šálke)
- jedna mladá cibuľka, komplet aj s "cíbikmi"
- horčica
- 200 gramov údeného ementálu
- domáca rohatá paprika (pomletá, skvelá pikant záležitosť)
- maslo
- soľ , korenie

fazuľu rozmixujeme a postupne pridávame nadrobno nakrájanú cibuľku, 1 ČL horčice,1 PL masla a papriku. mne to riadne zhustlo, mixér absolútne nestíhal mixovať:) ak sa to stane aj Vám, pridajte trocha mlieka.
keď vznikne nátierková konzistencia (zabudol som odfotiť, ale snáď trafíte :), pridáme na kocky nakrájaný ementál a znova dôkladne rozmixujeme. dá to trošku roboty...
na záver dokoreníme a dosolíme podľa chuti.
apropó, chuť. keďže to má byť pikantná nátierka, tou paprikou som nešetril. na fotkách to nie je vidno, ale skoro som dosiahol "kouďákov zmrzlinový efekt" :) je to fakt šupa!
no, a aby som nezabudol, kvôli čomu som tú nátierku robil. nakrájame si zeleninu, všetku, ktorá príde pod ruku :)

tu je výsledok, bez tej chuti, tú neodfotím. ale zmes fazule, údeného syra a ostrej papriky - no nebíčko v papuľke. stojí to za to :)

a výsledná "inštalácia" :)

brú chuť...