reklama

Dámy a páni, začíname...

Používate počítače? Aj keď možno niekedy nevedomky ale určite áno. Či sú to Vaše osobné počítače doma, v kancelárii, v škole, knižnici, na verejných miestach (Kiosky), alebo či sú ukryté v menej nápadnejšej forme v mobilných telefónoch. Môžeme ich nájsť v bankomatoch, vo fotoaparátoch, v elektronických diároch, vo Vašom MP3kovom prehrávači, v aute. Ak by sme išli do sveta najnovších technológií, tak napríklad aj vo Vašich náramkových hodinkách alebo napríklad v inteligentných teniskách rozoznávajúcich počet krokov a Vašu srdcovú frekvenciu alebo prečo nie napr. v chladničke.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Počítače vládnu svetom, či to chceme alebo nie. V mnohých prípadoch sú nám veľmi užitočné (to je ich hlavná náplň práce), môžu nám zachrániť život, môžu nám prezradiť zaujímavé informácie, ktoré sú vďaka rozvoju internetu na Slovensku už dostupné pre väčšinu z nás.

Pokiaľ čítate tento článok, využívate počítač k predávaniu informácií.

Ako som spomínal niekde na začiatku - počítače vládnu svetom...

Kto však vládne počítačom?

Sú to ľudia, ktorí sa snažili a/alebo snažia pochopiť ich princíp a na základe neho vyvíjať programy, ktoré môžu neskôr využívať buď oni sami alebo tieto programy môžu (pre)dať verejnosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sú to ľudia, ktorí ovládajú princípy fungovania už vytvorených programov a na ich základe vytvárajú dokumenty, multimediálny obsah dobre známy z televízie, rádia alebo internetu alebo v prípade programovacích jazykov to môžu byť zas ďalšie programy a tým sa náš kruh uzatvára.

Prečo tento dlhý úvod?

Ak ste z predošlého textu mali dojem, že počítače môžu byť pre Vás užitočné, je to len dobre. Poďme sa spoločne v každom ďalšom článku dozvediet niečo o nich, ako pracujú, ako ich môžeme využiť a ako pracovať v už vytvorených programoch či už pre naše súkromné alebo firemné použitie.

Teším sa na Vás, na Vaše námety, príspevky, reakcie a všetok obsah, ktorý nám pomôže ovládnuť počítače čo najefektívnejšie.

František Zuštin

František Zuštin

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Počítačový nadšenec, programátor.Certifikácie: MCP (Microsoft Certified Professional),MOS Master (Microsoft Office Specialist Master),MCT (Microsoft Certified Trainer),Certified HTML Web developer (a pracujem na dalších) Zoznam autorových rubrík:  Náš priateľ počítačWindowsMicrosoftTipy-trikyČo robiť, keď...MS OfficeBezpečnosťSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu