reklama

Tá maturita na niečo je...

a možno nie...:)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Som jednou z tisícok maturantov, ktorí si už prešli písomnou časťou. A možno mám lepší pocit ani nie preto, že som pravdepodobne prešla, ale skôr z toho, že sa otázky a témy točili okolo životného prostredia, respektíve jeho znečisťovania. Myslím, že tí tam hore (čo vymýšľali zadania) urobili veľmi dobre a dali tieto "veci" aspoň trošku do povedomia nás - mladých.

Ja som si na sloh vybrala tému č. 1, a teda: "Myslíte, že v horách je vzduch bez chemikálií, keď komíny sú vysoké? A ste si istí, že voda z prameňa je pramenitá?" (J. Zambor). Išlo o úvahu, takže sa na tom dalo dokonale vybúriť. Spomenula som tam asi všetko. Od znečistenia riek cez topenie ľadovcov, umieranie veľrýb na pobrežiach až po hromadu odpadu okolo našej planéty. Až vtedy som si uvedomila deštruktívne sklony človeka. Neuveriteľné čo všetko sme urobili preto, aby sme sa mali lepšie. Na úkor prírody, zvierat a možno aj nás. Niekedy rozmýšľam načo je nám toľko vecí - prístrojov, šiat, všetkého. Aké by to bolo, keby bolo všetko založené na jednoduchosti a nepotrebovali by sme všetko zdokonaľovať. Viem, že človek je "predurčený" na to, aby vývojovo postupoval, ale bolo by zaujímavé vyskúšať žiť len s figovým listom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No a nad týmto všetkým by som sa asi bez maturity nezamyslela. :)

Zuzana Budinská

Zuzana Budinská

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

..I´m worse at what I do best--and for this gift I feel blessed..(Nirvana-Smells like teen spirit)............................................Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia. (?).......................................Som amatér v písaní a chcem sa zdokonalovať. Tak som tu... Zoznam autorových rubrík:  (Ne)spravodlivý život študentaV rámci dianiaA čo teraz??SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu