Potrebujeme: 500g hladkej špeciálky, 250g masla, 1 šľahačkovú smotanu, 25dkg eidamu, 2ČL soli, 1 prášok do pečiva
Potrebujeme: vajce, niečo na posypanie praclíkov, formičku na vykrajovanie, mašlovačku - alebo pierko na potieranie vajíčkom
Zo syra odložíme približne 5 dkg na posypanie, ostatné zmiesime dokopy. Necháme najmenej hodinu odstáť.

pre romantikov môže byť aj v tvare srdiečka
Po hodine (ak sa ponáhľate) inak môže stáť aj dlhšie - cesto znova premiesime, vyvaľkáme na 4-5 mm a vykrajujeme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, makom, sezamom a zvyšným syrom.

čakajúce na ten správny čas
dáme do predhriatej rúry ( 180-200°C) asi na 15-20 min.

v rúre sa pekne nadvihnú,ale neroztečú, ani inak nezmenia tvar

najlepšie sú (ako vždy) ešte teplé, ale výborné sú aj po vychladnutí, dokoncaj na tretí deň.
Z tejto dávky mi vyšlo cca 140 kusov, ale mám menšiu formičku.
Recept je veľmi jednoduchý, zvládne aj začiatočník. Skutočne.
Tak nech sa vydaria!
12:15 - veľké ospravedlnenie za zakázanú diskusiu - prepáčte mi,akosi sa mi to vymklo z rúk
druhé ospravedlnenie za chýbajúcu múku v recepte - tak som sa na ne tešila, že múka sa mi asi zdala nepodstatná