Na začiatok potrebujem obyčajný tortový korpus,môže byť aj z obchodu,ale ja si ho pečiem sama - jednoducho:
4vajíčka
12dkg práš.cukru
12dkg polohrubej múky
postup: vymiešam bielka s cukrom,potom prídám žĺtka a nakoniec múku - môže sa prisypať aj troška prášku do pečiva, a upečiem. Koprus treba nechať vychladnúť a potom ho späť vložiť do tortovej formy.
Začneme tým,že si upálime 15dkg kryštálového cukru na karamel


potom ho zalejeme 1 dcl vody a prevaríme: pri zalievaní vznikne také čudo,ale neľakajte sa,ono sa to postupne rozvarí.


necháme to poriadne vychladnúť a zatiaľ si pripravíme sneh
Potom si pripravíme 5 bielkov,20dkg práš,cukru a lyžičku octu - z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,pridáme cukor a šľaháme, potom na stuhnutie pridáme lyžičku octu a celé to prenesieme nad paru a šľaháme a šľaháme.


potom ešte šľaháme až do vychladnutia a primiešame už vychladnutý karamel, navrstvíme na biskvit v tortovej forme a dáme do rúry sušiť !! na 50°C pol hodinu - potom rúru vypneme a necháme tortu v nej až kým nevychladne ( rúra aj torta)


nakoniec našľaháme šľahačku,alebo dve a dáme navrch,necháme v chladničke vychladnúť a podávame


Dobrú chuť!