Čo potrebujeme:
na cesto: 4 vajíčka, 12 dkg práškového cukru, 12dkg polohrubej, pol PDP, 0,5 dcl oleja, 1 PL kakaa (toto všetko ešte raz, lebo máme vrch aj spodok)
Cesto, keďže sme pokročilí nejdem presne popisovať. Proste ho upečieme 2x.

čo potrebujeme ďalej:
na plnku: 3dcl mlieka+1 PL práškového cukru, 250g kokosu, 250g masla, 250g cukru, balík okrúhlych piškót
kokos zalejeme horúcim osladeným mliekom, necháme vychladnúť. Zatiaľ vymiešame maslo a cukor. Po vychladnutí plnky spojíme dohromady. Ak sa vám zdá že je dosť tekutá, kľudne pridajte ešte kokos. (ja som pridávala asi dve hrste).


Teraz prichádza to najdôležitejšie: uvaríme si kávu a zároveň uvaríme kávu aj pre koláč. Sebe takú ako vždy a koláču riadne silnú - na asi 1,5 dcl vody 2 Kl kávy. Kým tú svoju vypijeme, tá koláčová vychladne a prilejeme do nej rum alebo um, alebo niečo také. Približne pol objemu z kávy. Odporúčam neochutnávať - lebo ju potrebujeme na ten koláč. Fakt.


Spodný plát pooblievame polovicou kávorumu. Nebojte sa, on to znesie. A potrieme džemom. Na to príde polovica vychladnutej kokosovej plnky. Na tú zasa piškóty. A druhá polovica plnky.


Teraz prichádza časť pre šikovné ruky: vrchný plát polejeme druhou polovicou kávorumu, potrieme džemom (pracujeme veľmi rýchlo) a prehodíme na navrstvenú časť. Prečo pracujeme rýchlo? Aby sa nám plát nepotrhal. Potom dáme zachladiť, polejeme čokoládovou polevou, necháme opäť stuhnúť a nakrájame horúcim pilkovým nožom na kocky, alebo rezy - ako sa komu páči.


Ja som ešte vrch dozdobila bielou čokoládou. Nie je to podmienka, iba to dobre vyzerá.
Odporúčania na záver:
Cesto je dobré, na ňom nemeňte nič. Plnka by podľa mňa mohla byť aj sladšia, nabudúce pridám o nejakých 5 dkg cukru viac. Ak chcete len rýchly koláčik pre návštevu, stačí upiecť len spodok, naplniť plnkou a miesto vrchného plátu naukladať piškóty a poliať čokoládou. Alebo, ako mi poradila kamoška Gabika, nedávať ani piškóty, ukončiť to plnkou, zachladiť a poliať alebo pofŕkať čokoládou.