Ako na to? na začiatok si pripravíme:
40 dg hladkej múky
4 žĺtky
polovicu kvasníc
1dcl mlieka
1 palmarín alebo niečo podobné
2 kávové lyžičky cukru

počkáme na vykysnutý kvások a zamiesime:

keď máme cesto pekne nakysnuté, urobíme z neho 4 bochníky a necháme ešte chvíľočku kysnúť:

zatiaľ si pripravíme suroviny na plnku:
4 zvyšné bielka
30 dg práškového cukru
20 dg pomletých orechov

bielka s cukrom vymiešame do tuha nad parou:

chvíľku necháme vychladnúť a vmiešame orechy:

rozvaľkáme bochník, potrieme plnkou a klasicky zavinieme ( ako na makovník)

odporúčam vyvalkať a natrieť plnkou všetky štyri bochníky naraz a potom krájať rezy,pretože plnka- potvorka má snahu vytekať...
takže,nakrájame rezy asi 1.5 až 2 cm široké a každý v polovici preložíme ako osmičku (alebo mašličku), uložíme na vymastený plech.
Pri pečení osmičky mašličky zväčšia svoj objem,takže im nechajte miesto :-)

nakoniec dáme do rúry upiecť, pečieme pri 180 - 190 stupňoch do slabého zhnednutia.
A nakoniec už len uvariť kávu ( v mojom prípade,len nevarená ľadová kávička) a DOBRÚ CHUŤ !
