Potrebujeme:
½ kg hladkej špeciálky
4 PL majolky
1 dcl oleja
2 žĺtka
na kvások: 1 kocku kvasníc, 6 KL cukru, ¼ l mlieka
na plnku: 2 tvarohy, 1 vanilka, 3 PL cukru
džem alebo lekvár
nasekané alebo pomleté orechy
Postup: do misy dáme múku a suroviny na kvások. Ten necháme nakysnúť a potom klasicky zamiesime na cesto. Pridaním majolky bude cesto vláčne a veľmi jemné.


Nedoprajeme mu ani chvíľu oddychu a hneď po zamiesení ho rozvalkáme na hrubšie pláty, tie nakrájame na pekné štvorčeky a plníme vymiešanou tvarohovou plnkou.


poukladáme na vymastený plech a chvíľočku ( najviac 10 min) necháme postáť. Lyžičkou urobíme do stredu jamku a do nej dáme džem a posypeme orechami. Dáme do rúry piecť na 180-200°C. Buchty sa v rúre zväčšia, preto ich nedávame celkom natesno.


Sú mäkké aj na druhý deň .... teda ak vydržia :-)
Dobrú chuť!