Čo potrebujeme?
Cesto: 9 vajec
40 dkg kryštálového cukru
30 dkg hladkej múky - vyšľahať a upiecť
krém: 0,5 l mlieka
1 a ½ zlatý klas
6 dkg cukru - uvariť
10 dkg práškového cukru
185 dkg masla
1 PL kakaa - vymiešať
a čokoládu na poliatie
krok 1. celé vajíčka a kryštálový cukor dáme do mixéra a šlaháme ( mne sa najviac osvedčil mixér,ktorý dostala moja mamina ako svadobný dar - hovorím mu traktor,lebo vydáva podobný zvuk)

stále šľaháme, dlho - až kým sa hmota nadvihne a zbledne ( trvá to viac ako 5 minút)
krok 2.
Potom pridáme múku a opatrne ju vmiešame do cesta. Z uvedeného množstva nám vyjdú tri plechy. Cesto sa snažíme rovnomerne rozdeliť na všetky tri plechy,aby sa nám podarilo upiecť rovnaké pláty. Plech vystelieme papierom, nemastíme ani neolejujeme.

krok 3.
cesto poriadne rozotrieme

a dáme upiecť. Keďže je pomerne tenké,pečieme asi 8-10 min na strednej teplote. Po upečení necháme vychladnúť a potom prekrojíme každý plát na dve polovice po šírke. Tak dostaneme 6 polovičných plátov a budeme mať krásne vysokú 6-poschodovú dobošku. A uvaríme krém.
krok 4. z mlieka,cukru a zlatého klasu uvaríme normálny hustý puding

kým chladne, vymiešame maslo (odporúčam použiť pravé maslo,nie margarín) s cukrom a kakaom, a pomaly vmiešame do pudingu

tento krém neodporúčam! ochutnávať,lebo je fantastický a môže sa vám stať,že ho po ochutnaní budete mať málo.
krok 5. Krémom natierame pláty a necháme si malé množstvo aj na vrch a boky zákuska.

krok 6. úplne vrchný plát nenakrémujeme hneď,najprv koláč zaťažíme aspoň na dve hodiny,môže byť aj dlhšie. Potom natrieme aj vrch plnkou a pokrájame na 3 kusy

krok 7. tie polejeme čokoládou - zručnejšie polejú aj boky, nepoliate boky však vôbec tejto dobrote nevadia. Necháme ich stuhnúť.
krok 8. nakrájame na kúsky
Z uvedeného množstva by malo vyjsť 30 ks dobošiek,mne sa však podarilo dosiahnuť iba 27 kúskov,ale podľa svokry je aj toto dobrý počet na amatérku.

A tu je výsledok. Naozaj to nie je až také zložité, s trochou trpezlivosti sa to dá zvládnuť. Tak teda prajem pevné ruky a dobrú chuť !