Čo potrebujeme?
cesto: 40dkg hladkej múky, 1 maslo (dala som heru), 1vajíčko, 3PL kakaa,15dkg práškový cukor, 1/2 bal.PDP
plnka: 2 tvarohy, 30dkg práškový cukor, 1PL solamylu,2 vajíčka, vanilkový cukor
Ako na to?
Všetky suroviny na cesto zmiesime dokopy, dobre premiesime. Cesto je fajn, nelepí sa, dobre sa tvaruje. Urobíme z neho dve polovice jednu máličko väčšiu -vysvetlím potom. Cesto dáme do chladničky (ja dávam na dve hodky do mrazáku).


Kým čakáme, pripravíme si plnku. Veľmi jednoducho. Všetko okrem vaječných bielkov dáme do misky a zamiešame. Bielky vymiešame zvlášť v inej miske a potom vmiešame do tvarohovej masy. Je to mňam, neochutnávať, veriť mi.


Po dvoch hodinách ( kto má naponáhlo, tak aj skôr) vezmeme plech, vymastíme a vymúčime ho. Zoberieme si strúhadlo (s veľkými slzičkami) a ideme strúhať. Je to trošku piplavé a trošku studené, ale ide to. Pracujeme rýchlo, lebo nás studenia ruky a cesto sa rozmrazuje a potom sa mädlí.

Snažíme sa pokryť celú plochu plechu. (nie ako na obrázku, je len ilustračný)
Na nastrúhané cesto ide tvarohová plnka, a na to druhá polovica cesta, ktorú sme len teraz vybrali z chladničky. Áno, tá väčšia. Prečo? Aby koláč zvrchu vyzeral poriadne. Aby nemal medzery. Lebo jeme aj očami.


Dáme do predhriatej rúry. Pečieme asi 30 min na 200°C.
Výsledok:

Malá prosba:
Potrebujem novú rúru. Ak máte niekto dobrý, overený typ, dajte mi tip a napíšte ho do diskusie. Moje podmienky: musí byť teplovzdušná, samočistiaca a mať display s hodinami.
Ďakujem a hami hami!