Mám na ne krásne spomienky,ale tie až nakoniec.
Čo potrebujeme:
25 dkg margarínu Hera, Palmarin, čokoľvek
25 dkg hladkej špeciálky
4 PL lyžice bieleho vína = 0,5 dcl
- - - - - - - - - - -
práškový cukor a vanilkový cukor iba na posypanie
všetko zmiesime dohromady - bez cukru !! a dáme odležať do chladničky, aspoň na dve hodiny, kľudne aj na viac ( môže byť aj do rána - neuškodí to)

potom cesto vyvalkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme kolečká, do stredu urobíme ešte jedno kolečko, na túto operáciu využívam náprstok po mojej babičke


Kolečká prenesieme na plech, môže byť vymastený,ale stačí aj vystlaný papierom a pečieme pri teplote asi 180°C - 15 min, kolečká musia zostať biele,nemali by zhnednúť.


potom im nedáme pokoj a hneď ich vyváľame v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom


A na záver milá spomienka: tieto koláčiky zbožňoval môj strýko Jožko, teda niežeby doslovne jedol koláčiky sám, on len nabádal svoju ženu aby ich upiekla zo slovami : Len Anička upeč tých kolečék, a hned dve dávky, ide tam víno, ty načneš flašu, mineš deci, ostatné je moje :)

Tak dobrú chuť !
... venované spomienke na strýka Jožka ...