reklama

Babička

Nikto jej inak nepovie. Len babička. Bude mať 97 rokov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Orientuje sa vo svete, lebo stále počúva rádio. Noviny jej pravnučka príde poobede prečítať. Najprv len nadpisy, a potom aj niektoré články. Také čo majú pekný nadpis. Babička je nahluchlá, tak musí mať pri telke slúchadlá. Inak by totiž spoľahlivo ohluchli ostatní. Keď ona pozerá televízor, ten čo sedí vedľa nej počúva zvuk len z jej slúchadiel. Našťastie, babička má vlastný televízor.

Býva u svojej dcéry a jej manžela. Nechodí, len sedí a leží.

Donedávna dobre nevidela, mala šedý zákal na obe oči. Nechcela sa nechať prehovoriť na operáciu, lebo vraj načo by to už len jej bolo. Až raz. Na niektorej rozhlasovej stanici o tej operácii očí hovoril jeden „dochtor". A mal prevelice chutný hlas. Povedala babička. Tak ma teda objednajte.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Objednali ju. Do Bratislavy. Najprv len jedno oko. Babičke sa nepolepšilo ako očakávala, stále videla len akoby cez igelit. Tak ju objednali aj na druhé oko. Keď sa vrátila a mohla sa dívať oboma očami, prvé čo povedala - bolo - teda to humno máte strašné. Zeliny jak u cigánov. (ospravedlňujem sa za výraz, ale je to tak autentické). Potom sa asi dve hodiny nadchýňala nad obrázkom „kristuska" ... jaký je len pekný.

No a zaklincovala to pohľadom na svoju dcéru. Preboha Valika, pod sem bližšé. Tuto ke mne. Dcéra sa priblíži celkom k jej tvári. Jaké ty máš vrásky, jaká si ty už stará. Ty si strašne stará. Kolko ty máš vlastne rokov?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po nejakom čase sa babička pýta svojho zaťa. Prečo už se mnu necvičíte? Tá ruka ma tuším zas bolí. A zať, ktorému sa manželka požalovala s vráskami odpovedal - babička, jakože prečo? Šak na volačo umret už len mosíte.

Zuzana Dubcová *zuz*

Zuzana Dubcová *zuz*

Bloger 
  • Počet článkov:  243
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kým si nájdeš miesto pod slnkom,začne sa stmievať! Zoznam autorových rubrík:  Z denníka jednej rodinyÚvahyOne storySpomienkyAj to sa stávaMňam a hamSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu