reklama

Rekapitulujem ...

Občas to príde, na každého z nás. Aj na mňa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

 

Schovám sa niekde,kde nikoho nevidím, a premýšľam. Čo bolo, čo nebolo, čo malo byť a čo nemohlo byť.

Keď som mala 14 vraveli sme si zo spolužiačkami,že v roku 2000 budeme už staré baby. Budeme mať 27 - to je hovadsky veľa. A keď sme sa stretli tento rok v lete, ubezpečovali sme sa,aké sme ešte mladé. Jasné že sme, lebo jedna z nás bude mamina a ďalšia sa k tomu ešte len odhodláva. Nemôžeme byť staré,keď máme malé deti,nie?

Deti, to je zvláštna kapitola. Na nich je vidno,ako plynie čas. Keď pozerám na fotky,kde kočíkujeme,smejem sa. Veď sme vyzerali staršie ako teraz. Ale mali sme lepšie vlasy!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čítala som,že rok s osmičkami nebýva dobrý. Ja hovorím,že aký si ho urobíme, taký je. Tento osmičkový bol. Bol dobrý. Začal dobre. Z osláv sme sa vrátili až keď svitalo, a vstávali sme,až keď rozvoniavala mamina hovädzia polievka. Prvé čo sme si dali bolo deluxe a mne bolo potom až do večera zle.

Pokračoval tiež dobre. Podarilo sa mi prehovoriť môjho muža na dovolenku lietadlom. Podarilo sa mu to aj prežiť. Mne sa podarilo prežiť neustále hundranie môjho puberťáka a občasné výchovné poznámky jeho otca. Dohovorila som sa anglicky (až na ten semafor) a bola som na seba dosť hrdá. Kým som si nepomýlila meal a meat. Ale nevadí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Oslávili sme otcovu sedemdesiatku, aj keď som sľubovala že sa nebudem baviť, nebolo to tak. Prasiatko som neochutnala,aj keď som to sľúbila. Nabudúce, dobre?

Zasadla som opäť do školských lavíc a nezdupkala som po mesiaci. Našla som si veľa známych a opäť som chvíľu študentka. A môžem tvrdiť že mám o päť rokov menej a oni mi to veria. Keď som mala 18, hovorila som si,že do školy už nikdy viac. Teraz, po rokoch sa teším,kedy zasa. Irónia,nie?

Teraz nový rok neprivítam v lodičkách a v šatách. Aj keď mám krásne,nové a o číslo menšie ako minulý rok. Budem doma. Aj keď som si sľubovala že už nechcem silvestrovať doma na gauči a pri telke. A pri chlebíčkoch,jednohubkách, zákuskoch a šlahačkovom pohári. Predsa len budem. Niečo nevyšlo ako som si predstavovala. Ale predstavy zasa vyšli niekomu inému.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To nevadí, ja si počkám. Rok 2009 bude ešte lepší. Verím tomu. Len sa musím o to pričiniť sama. Pokiaľ je to možné. Budem sa snažiť.

Čaká nás monitor. On sa ešte nebojí,zato na mňa to už prišlo. Hlavne,aby nestratil nervy. Stačí ak ich stratím ja. Verím mu, aj mu to poviem. Ale až keď budem vidieť že vie. Lebo dnes ešte nevie. Nevadí, doučíme sa. Veď na to nás má.

Rok 2009 začnem doma v obývačke. Bude počuť telku, dúfam,že kdesi budú hrať hymnu a nie americké odrhovačky. Skončiť by som ho chcela niekde v spoločnosti. V šatách a v lodičkách. Alebo ešte radšej v overale a na snehu. Ale to sa nechám prekvapiť!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj vy sa nechajte prekvapiť a majte taký Nový rok,aký si prajete!

Zuzana Dubcová *zuz*

Zuzana Dubcová *zuz*

Bloger 
  • Počet článkov:  243
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kým si nájdeš miesto pod slnkom,začne sa stmievať! Zoznam autorových rubrík:  Z denníka jednej rodinyÚvahyOne storySpomienkyAj to sa stávaMňam a hamSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu