reklama

"Peniaze vložte do poštovej schránky"

Cestou na autobus som dnes prechádzala cez jednu štvrť s rodinnými domami. Pred jedným z nich, priamo pri chodníku, boli vyložené veľké kvetináče s chryzantémami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)
Chryzantémy
Chryzantémy (zdroj: ZK)

Nie, neboli ani za plotom a ani ich nikto nestrážil. Najprv som si všimla iba kvety. Ako som sa približovala, uvidela som malú drevenú tabuľku s nápisom:

"Peniaze vložte do poštovej schránky. Ďakujeme."

Žiaľ, nemala som dostatočnú časovú rezervu, aby som sa mohla pristaviť. Po zvyšok dňa som o tom všetkom dosť premýšľala... Tou cestou nechodím často, ale keď idem okolo, tak majú domáci vždy niečo vyložené na predaj - rôzne druhy ovocia, ale aj strukoviny a v podstate všetko, čo sa im podarí dopestovať. Istú dobu ich ponuku oznamoval hárok papiera zavesený na bránke. Vtedy záujemci mohli zazvoniť a spokojne nakúpiť. Toto leto som zbadala "posun". Skoré odrody jabĺk boli nabalené vo vrecúškach po jedno kilo a vyložené na stolíku. Pri nich bola tabuľka s cenou za kilo. Nikdy som jej však nevenovala pozornosť. Až dnes ráno.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Popoludní som sa vracala domov a mala času až-až. Rozhodla som sa, že si krásnu a najmä pestrofarebnú ponuku chryzantém prezriem. Zložila som tašky, pozorne prečítala tabuľku a prezrela ceny. Bolo to super. Neviem či ma v ten moment niekto nesledoval, či už z ulice alebo spoza záclony. Jednoducho som si vychutnávala túto chvíľu a vo svojom vnútri som cítila neuveriteľnú slobodu.

S podobnou formou domáceho predaja som sa doteraz stretla len v zahraničí. Potešila ma najmä dôvera domácich, ktorí ju vkladajú do každého jedného okoloidúceho. Dôvera, ktorú sme podľa všetkého ešte nesklamali. 

Prikladám foto:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Chryzantémy. Ktoré si vyberiete?  

Obrázok blogu

Ponuka je bohatá, tabuľka tiež oznamovala, že viac kusov majú vo dvore.  

Obrázok blogu

Viackrát som si to prečítala. A uverila som.

Obrázok blogu

 

Zuzana Krajčovičová

Zuzana Krajčovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bývalá študentka, momentálne už zamestnaná na plný úväzok, ale aj napriek tomu ešte stále Lumeňáčka, dobrodruh, foto-nadšenec a cestovateľ. :) Zoznam autorových rubrík:  FOTOCestovateľské zážitkyPríhody a životHudbaTrochu kreativitySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu