
Cesto:-120 g kryštalového cukru
-2 dcl vody
-5 vajec
-250 g praškového cukru
-1 lyžica oleja
-250 g polohrubej múky
-1 kypriaci prášok
Plnka:-250 g masla
-100 g práškového cukru
-2,5 dcl mlieka
-2 lyžice vyberovej múky
-1 vanilkový cukor
-3 vajcia
-2 lyžice mlieka
-1 lyžica rumu
-čokoláda
Postup: Z kryštálového cukru vypálime karamel, ktorý po vychladnutí vmiešame do žĺtkov spolu s práš. cukrom, olejom, múkou a kypriacim práškom. Vymiešame tuhý sneh z bielkov a opatrne zmiešame so žĺtkami.
Plnka:Cesto rozkrojíme na dve časti.Maslo s cukrom vymiešame. Z mlieka, múky a vanilínového cukru za stáleho miešania uvaríme kašu. Vo dvoch lyžiciach mlieka rozhabarkujeme 3 vajcia a postupne zamiešame do vriacej kaše. Kašu po vychladnutí zmiešame s vymiešaným maslom.Dochutíme rumom.Najprv natrieme spodnú polovicu,nato poukladáme marhule alebo iné ovocie(jahody) a prikryjeme druhou polovicou.