reklama

Noemova archa

Nedávno sa do médii dostala informácia, že čínska expedícia našla na Ararate trosky Noemovej archy.  Išlo naozaj o archu, ale je to ďalší z podvodov? Poďme sa bližšie pozrieť na príbeh o Noemovej arche.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

O potope sveta píše kniha Genesis, 6. kapitola. Na začiatku kapitoly sa píše, že ľudia sú poblúdení a preto ich má zničiť potopa. Noe však bol bezúhonný a spravodlivý preto mu povedal aby vyrobil koráb z cyprusového dreva a vymazal smolou. Boh mu povedal aby vošiel aj zo svojou rodinou a vzal zo sebou z každého zvieraťa po jednom páre. Tu sa natíska viacero otázok: 1.Ako mohol vziať do archy z každého zvieraťa po jedno? Musel by obísť najprv celú zemeguľu, vrátane Antarktídy a Arktídy. Musel by vedieť a Amerike a Austrálii a o zvieratách, ktoré tam žijú.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2.Ako tie zvieratá chytil? V tej dobe neexistoval uspávací prostriedok, ako mohol teda uloviť šelmy, alebo vtáctvo? U niektorých druhov neexistuje dvojpohlavnosť, alebo inak voľným okom sa nedá zistiť či ide o samicu alebo samca. Ako chytil obrovské zvieratá ako slon a prinútil ich aby vošli do archy? 3. Za živočíchy sa rátajú aj mäkkýše, obojživelníky, hady a iné plazy či drobné mnohobunkovce. Musel by uloviť aj mambu čiernu či kobru.

4.Ak by sa mu aj podarilo tieto živočíchy chytiť, určite by mu to trvalo bezmála niekoľko rokov kým by obišiel zem a všetky chytil.

5. Ako sa mohli všetky zvieratá zmestiť do archy? Napríklad slony a žirafy. Ak bral po jednom páre, určite vzal dvoch slonov. Tie pri svojej váhe by mohli koráb vyrobený z cédrového dreva ihneď potopiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

6.Do archy sa dostal Noemova manželka, synovia a ich manželky. Ak teda vyšli z archy a na zemi už nebolo ani živej duše koho si vzali Noemoví vnuci? Alebo snáď páchali incest?

7. V tej dobe neexistovali prostriedky ako laky. Preto je namieste otázka ako mohlo vydržať drevo skoro dva mesiace na vode bez poškodenia?

8. Potopa vraj trvala 40 dní. Počas týchto 40 dní musel predsa Noe niečím nakŕmiť seba a všetky zvieratá v arche. Musel vedieť o všetkých zvieratách čím sa živia a každé zviera žije v iných klimatických podmienkach. Čiže im musel prispôsobiť prostredie. Potreboval obrovské množstvo slamy, sena, mäsa a ovocia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

9. Po ustálení vody sa Noe vylodil na vrchu Ararat. Ktorý len tak mimochodom ma vyše 5000 metrov nad morom, Ako teda tam mohli dýchať keďže je tam riedky vzduch a zima?

Bohužiaľ v dnešnej dobe je stále veľa ľudí, ktorí tomuto príbehu veria a pritom sa nezamýšľajú nad nereálnosťou tejto židovskej bájky. Nájdená archa je s určitosťou podvod. Ak sa zamyslíme pochopíme ako mohlo cédrové drevo vydržať v studenom a riedkom vzduchu vrchu Ararat.

Zuzana Zarembová

Zuzana Zarembová

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radšej budem nenávidený za to kto som, ako milovaný za to kto nie som!Kurt Cobain Zoznam autorových rubrík:  historiajedlonáboženstvocestovaniesťažnostifilmySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu