reklama

Farby

Sú v živote farby dôležité? Sú! Ale sú aj prospešné? Je dobré, že máme toľko farieb a môžme si slobodne vybrať?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Vyjadrujeme nimi našu momentálnu situáciu. Naše rozpoloženie mysľe. Ale je to dobré? Je dobré keď všetci navôkol hneď na prvý pohľad vedia, ako sa momentálne cítime? V akej životnej fáze sa práve nachádzame? Čo si myslíme? Či sme šťastný, smutný, zamilovaný, nahnevaný, zničený, spokojný ... alebo, čo je ešte horšie, aký v skutočnosti, vo svojom vnútri, naozaj sme? Extravagantný, odvážny, zviazaný, zakríknutý alebo nebodaj nudný? Farby sú fajn. Povedia nám o človeku veľa. Len nie vždy je to dotyčnému príjemné. Nakríklad ak mu zomrie niekto naozaj blízky. Je úplne jedno kto. Niekto veľmi dôležitý. A ak má proste potrebu nosiť čiernu. Lebo v takýchto chvíľach ju jednoducho má. Jeho nálada, myšlienky, pocity. Všetko je čierne. Čierny je celý svet. Ale mali by o tom vedieť všetci navôkol?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Človek sa oblieka podľa svojej súčasnej nálady. Ráno vstane. Otvorí oči. Prvý pocit. Prvý podnet. Otvorí skriňu. A ideee ... Biela je nevinnosť, čierna smútok, žltá chuť do života, červená divokosť, zelená kľud, modrá spoľahlivosť, fialová pokora, ružová zamilovanosť. A najlepšie na tom je, že nikto význam farieb vedome nevníma. No dobre. Sú ľudia, ktorí sa tým živia. Vanda. Ale normálny človek. Nevstane, neuvedomí si svoju momentálnu náladu, nezahrabe v pamäti, ktorá farba je pre dnešný deň tá pravá a neoblečie si ju. Tak to nefunguje. Jednoducho si ju vyberie. Spontánne.Podvedome. Bez rozmýšlania. A tým všetkým navôkol odhalí svoje pocity, myšlienky, názory ... najmä tie pocity. Zas a znova. Momentálne mám na sebe bielu, zelenú, ružovú. Nevinnosť, kľud, zamilovanosť. Sedí!

Zuzka Gašparovičová

Zuzka Gašparovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám dvadsaťjedna a silný pocit, že ešte stále mám právo robiť chyby a považovať svet za gombičku. Ešte stále sa smejem, pozorujem nočnú oblohu alebo len tak hľadím do prázdna bez pocitu, že mi svet uniká... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu