reklama

Som nevesta a nehanbím sa za to! (6 dôvodov, prečo je to super)

A žili šťastne, až kým nepomreli... Kto by nepoznal vetu z rozprávok... V skutočnom svete je to trochu inak, ale v deň svadby (väčšina) ľudí vstupujúcich do zväzku manželského to tak cíti.  Snáď to bude aj prípad mňa a môjho drahého. :) Nie, ešte nie som vydatá, ale za menej ako 30 dní budem (klopem si na drevo, nech to nezakríknem, keďže sa mi môj snúbenec – bože to znie tak umelo – z času na čas smeje, že: A čo keby som tam povedal NIE?... Smejem sa aj ja, no ale medzi nami, bolo by to jeho posledné nie v živote).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (45)

Odpočítavať dni si samozrejme nemusím podľa kalendára, veľmi strategicky to za ženy bažiace po vydaji robí známy portál moja, tvoja, naša, vaša svadba... Kam som sa prihlásila na odporúčanie už vydatých kamarátok. Odpočítavanie bolo po mojom prvom nalogovaní na čísle 100 a mne pri pohľade na tú cifru prišlo mierne nevoľno. Už si k tomu stačí len predstaviť hlboko posadený hlas Igora Štefucu, ako so stoickým pokojom hovorí nevestám, že: UŽ VÁM ZOSTÁVA LEN 100 DNÍ SLOBODY. Ale keďže Igor žiadnu katastrofu neavizuje, priznávam, na svadbu sa teším. A odporúčam tento pocit aj iným ženám, ktoré nevedia, ako tráviť voľné chvíle v práci či doma. Tu je pár rukolapných dôvodov PREČO:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1. VOLAJÚ VÁS NEVESTA – a teraz nemyslím iba zamestnankyne svadobných salónov, ktoré z vás chcú vyžmýkať stovky eur za šaty, ktoré si oblečiete na pár hodín a potom im ich vrátite. Volajú vás tak kolegyne a kolegovia a v neposlednom rade aj samotný ženích. Hoci, v mojom prípade „nevestu“ používa iba v situáciách, kedy je hladný alebo smädný a jeho momentálny stav mu neumožňuje byť samostatným. :) Ale v každom prípade, ak nie ste zástankyne tajných svadieb v štýle nikomu to nehovor, veď rodičom pošleme pohľadnicu z LAS VEGAS, smelo do toho...

2. MÁTE TÉMU NA ROZHOVOR - A to aj s ľuďmi, ktorí rozhodne nie sú typmi na svadobné dialógy. Idete von, bavíte sa napríklad o skvelom obede v kantýne a HOP, už ste pri svadobnom menu a koláčoch, ktoré sú špeciálnou témou na diskusiu! Pretože koláče sú veľmi dôležité! (UPOZORNENIE pre potenciálne nevesty: MAMY – jeho, vaša, v najhoršom prípade OBE – chcú koláče dobré, lacné, veľa a čím skôr! Tak len, aby ste s tým rátali. Mimochodom, koláčov nikdy nie je dosť a vôbec nie je jedno, či tam budú punčáky, krémeše alebo venčeky...) Takže, ak už neviete, ako rozprúdiť debatu, stačí nadhodiť niečo o hádzaní podväzku a určite sa témy chytí aj pánska časť osadenstva...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3. STRETNETE NOVÝCH ĽUDÍ – Áno, svadba je dnes -pardon za výraz- hnusný biznis, ale aj tu sa nájdu ľudia, ktorí vám chcú tento deň spríjemniť za normálnu alebo priateľskú cenu. Veta Dobrý človek ešte žije, žije aj tu...A nehovorím o kamarátoch, ale o úplne cudzích krajčíroch, zlatníkoch, vinároch, aranžéroch, ktorých sme počas našich príprav stretli. Podrobnejšie možno nabudúce.

4. VYSKÚŠATE SI VEĽA KRÁSNYCH ŠIAT – Toto je asi najlepšia časť príprav. Že som povrchná? Who f... cares? :) Byť na chvíľu princeznou, vílou, sexi femme fatale je prosto super. Teda, niežeby sme takými ženami neboli každý deň, ale asi máloktorá z nás má doma (podotýkam ešte pred veľkým dňom) v skrini niekoľko šiat tohto typu a k tomu ešte pár asistentiek, ktoré vás do nich navlečú. A pozor, táto činnosť má obrovskú výhodu aj pre CHLAPOV – NEMUSIA lepšie povedané NEMÔŽU BYŤ PRI TOM – takže všetky otázky typu: Nie som v nich tučná, nemám v nich veľký zadok, malé prsia, široký chrbát, ovisnuté ruky, žlté zuby, bude počúvať niekto iný. Ja osobne odporúčam mamu, ak to okolnosti umožňujú. Moja bola úžasná: pekne sa rozplakala od dojatia, naučila sa ovládať môj smartfón, aby mi spravila niekoľko spomienkových fotiek a jedno náhodné video. Jednoducho na nezaplatenie. Respektíve šaty si zaplatíte – ale našťastie iba tie, ktoré si nakoniec vyberiete. Hoci mám pocit, že v požičovnom sú už zarátané aj skúšané kusy a čas strávený v skúšobnej kabínke. Inak predsa nemôžu byť také drahé! (Ak ste sa teraz zamysleli nad tým, že práve toto je oblasť, v ktorej by ste mohli podnikať, nepoviem vám, že je to blbý nápad...)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5. MÔŽETE SA SKVELE POHÁDAŤ – Aj keď patríte k ľuďom, ktorých len tak hocičo nerozhádže a poker face je vaše stredné meno, buďte si istí, že ak budete riešiť svadbu „se vším všudy“, pravdepodobnosť, že sa pritrafí okolnosť alebo človek, ktorý vyvolá konflikt, sa približuje k stopercentnej úspešnosti... Ak budete mať napríklad na svadbe aj rodinu, je dosť možné, že si budú myslieť, že práve oni sú najdôležitejší hostia. Ale svadobných hádkových tém je ešte viac, stačí si len vybrať, či ste skôr materiálne založení a rozprúdia vám krv v žilách peniaze, ich ne/dostatok či cieľ použitia, alebo vás zaujíma viac duchovno. Vtedy príde trebárs na pretras VIERA (nie vaša spolužiačka zo strednej)... Výhodou týchto konfliktov je, že NIE JE ČAS sa nimi dlho zapodievať a balíček cigariet, fľaša vína (prípadne niečoho iného), slzy a spánok sú dobrými pomocníkmi. Samozrejme, ak dôjde k hádke medzi hlavnými protagonistami, ešte vždy tu je aj UDOBROVACÍ SEX (medzi sebou, nie so svedkom, to by bol efekt zrejme presne opačný).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

6. SPEČATÍTE ZVÄZOK S NIEKÝM, KOHO MILUJETE – A to je najdôležitejšie... Všetky ostatné body vám vlastne môžu byť ukradnuté. Ak to tak cítite, spravte to a buďte spolu šťastní (až kým nepomriete), na ničom inom nezáleží... teda ešte na tých koláčoch!:)

Dominika Zvozilová

Dominika Zvozilová

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Redaktorka, ktorú momentálne zaujíma hlavne motherhood stuff... /ale nie je to ešte obsesia :)/ Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu