reklama

Ilegalna imigracia - destrukcia USA

V poslednych dnoch sa objavili na obrazovkach v USA a inde tisice demonstrantov na uliciach roznych miest USA vykrikujucich v roznych roznych jazykoch: “chceme byt obcanmi USA!” Stalo sa tak preto, ze kongres konecne predebatovaval velmi chulostivu otazku ilegalnej imigracie. Aj ked sam som immigrant (legalny) nemozem pochopit demonstrujucich ani urady USA.

Písmo: A- | A+

Ilegalni imigranti behaju po uliciach vykrikuju ze chcu obcianstvo USA. Nezda sa im divne ked behaju po uliciach americkych miest vykrikuju (nie anglicky), mavaju mexickymi a inymi vlajkami ze “tuzia” po americkom obcianstve? Nezda sa im nespravodlive ze prisli do cudzej krajiny ilegalne alebo podvodom a vynucuju si nieco na co moralne ani podla zakona nemaju pravo?

Americke urady su tak benevolentne (ja tomu hovorim hlupe) ze nikoho nekontroluju ci je v USA legalne alebo nie. Ilegalni pridu do USA roznymi sposobmi, ci uz nacierno prelezu hranice alebo pridu na platny pas a vizum akoby na navstevu na par dni alebo mesiacov a zostavaju tu do smrti. Najviac to zneuzivaju Mexicania. Ti ako sa mi zda vypovedali USA tichu a nebezpecnu vojnu. Pomocou prevadzacov zvanych “kojoti” prelezu ilegalne hranicu. Denne okolo 8 tisic. Pohranicne hliadky stacia denne chytit priblizne 1500-2500 ilegalnych. Ostatni ilegalne pracuju v USA, narobia tam kopu deti, ktore zadarmo porodia v Americkych nemocniciach. (Dnes jedna noc v nemocnici vyjde vyse 7000 dolarov) Tieto deti nelegalnych imigrantov dostanu automaticky Americke obcianstvo. Na zaklade toho ich rodicia idu na socialne urady a ziadaju podporu. Zdarma chodia do skol, zdarma dostanu lekarsku starostlivost, poberaju podporu a vsetko co si normalny American musi velmi tazko odpracovat a zaplatit nielen v daniach ale aj inak. Nelegalni imigranti pracuju dalej nacierno a dalej neplatia dane. Podla odhadov federalnych uradov ich je v US vyse 12 milionov. Ja odhadujem ze spolu aj s detmi (mexicke rodiny mavaju 4-6 deti) ich bude dneska aj vyse 25 milionov.

Ako sa to prejavuje v zivote priemerneho Americana? Cim dalej tym viac a horsie. Napriklad vcera som zasiel do obrovskeho obchodneho domu Target a doslo mi na rozum ze chcem novy juicer (odstavovac?). Pytam sa predavaca kde by som ho mal hladat. Na moje prekvapenie predavac nevie kde a ani nerozumie co je juicer lebo takmer vobec nevie anglicky. Hoci hovorim 7 recami, mam smolu, ze mexicka rec nie je medzi nimi. Preto sa snazim najst predavaca, ktory by rozumel anglicky. Podarilo sa mi to az na treti pokus. Podobne sa mi to stava coraz viac aj inde. Uz totiz vyrastla generacia deti nelegalnych imigrantov, ktori zadarmo “vystudovali” americke skoly, kde maju aj ucitelov ich rodnej reci a odmietaju s aucit anglicky. Ohanaju sa pravami “mensiny” a tlacia sa vsade.

Minule som bol na pravidelnej prehliadke u lekara. Ake bolo moje prekvapenie ked v prijimacej miestnosti kde bola predtym jedna starsia pani, ktora dokazala vybavit vsetko sama, dnes sedi spolu 6 mexickych frndolin, (deti ilegalnych priselcov) ktore na mna hovoria mexicky a ked im odpovedam anglicky ihned nemaju pre mna ziadny termin v dohladne. Na moju dalsiu otazku sa ani nenamahaju odpovedat, postavaju necinne pri pulte prijimajucej kancelarie, rozpravaju si zarty, chichunaju sa a ignoruju ma lebo nie som jeden z Mexica. Ked otvori dvere mexicanka s krdlom deti okolo ihned sa jej snazia pomoct. Sadam si na prazdnu stolicku v cakarni. Mexicanka si sadne vedla mna. Sucitne sa jej spytam ci ma chore dieta. Po chvilke rozhovoru mexicko-anglicky zistim ze iba nedavno prisla ilegalne, ze berie dost vysoku podporu v US a ze jej manzel pracuje nacierno bez platenia dani…

Znechuteny som prisiel domov, lebo lekar ma nezobral. Namiesto toho som mohol hovorit iba so sestrou ktora mi zabezpecila obnovenie receptu. Ilegalna mexicanka so soplavym dietatom (teraz obcanom USA) sa k lekarovi dostala okamzite. Vobec ho sice nepotrebovala lebo soplave dieta sa da vyliecit aspirinom a podobnymi liekmi co dostat v kazdom supermarkete. Ale naco by ona platila, ked to moze dostat od "Gringos" zdarma.
Som zbytocne nahnevany. My tu pracujeme ako blbci, platime dane a ona si s manzelom prelezie nacierno hranicu, porodi tuna zopar deti a dostane vsetko zdarma. Aj z dani co platim ja.


Dalsie prekvapenie ma cakalo ked som otvoril computer a email . Cakal ma tam pozdrav od senatorky Clintonovej, ktora ma okrem ineho ziadala aby som jej prispel na volebnu kampan. Doporucil som jej nech nepise milionom ilegalnych imigrantov co cecaju Ameriku a zneuzivaju americky socialny system. Oni neplatia dane a tak usetria viac penazi. Aj som jej vysvetlil preco. Ona totiz spolu s farizejskymi demokratmi (ktorych som predtym dovercivo volil) sa rozhodli ze ti ilegalni a ich zlegalizovane deti maju vela hlasov, ktore sa im zidu pri bliziacich sa volbach. Preto navrhla spolu s ostatnymi skorumpovanymi alebo naivnymi v kongrese navrh zakona ktory by nevyhlasil ilegalny pobyt ilegalnych za trestny cin ale ich ilegalny pobyt legalizoval pridelenim obcianstva. Ti ilegalni pritom nenavidia Americanov a volaju ich “Gringo”, nechcu hovorit anglicky, neplatia dane, chcu aby ich stat podporoval, nechcu americku vlajku ale mexicku a pritom stoja na americkej pode.


Nuz nie som rasista, republican ani demokrat (nebol som ani v KSC a STB), ale takato destrukcia sa mi nepaci. Myslim ze Europa zacina mat podobny problem. Tiez nerozumiem ich vladam. Ked sa uz spojili do Europskej Unie, preco nedali moznot pohybu a prace ludom, ktori su z clenskych statov unie. Preco dali moznost privalu ludi z roznych inych kutov sveta, ktori tam kulturne ani inak nepatria a ich spolocnost rozkladaju ako rakovinovy nador. Aj skaza Rimskej rise zacala, ked tam vtrhli barbarske kmene…



Amand E. Absolon

Amand E. Absolon

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Videl som, pocul a zazil hodne. Rad pisem a fotografujem. Zoznam autorových rubrík:  FotografiePostrehySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu