reklama

Kultúrny poukaz ma sklamal

S veľkou nádejou som prijímala pred asi mesiacom z rúk mojej triednej profesorky papier zvaný kultúrny poukaz. S veľkým sklamaním som ho včera mala chuť roztrhať, pretože sa zdá, že je zbytočný.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (23)

Kultúrny poukaz je vlastne papierik s hodnotou 200 korún, ktorý môžeme použiť na uhradenie vstupného v divadlách, galériách, múzeách, knižniciach, ktoré sú prihlásené do systému kultúrnych poukazov. Na stránke, z ktorej čerpám informácie som našla veľa inštitúcií, dokonca je tam možnosť ich vyhľadávania podľa krajov. Veľmi jednoducho som sa dopracovala aj k našej knižnici.

Včera som sa teda veselo vybrala do našej knižnice, teraz mám dostatok času na čítanie, s úmyslom nejaké tituly si vypožičať. Vedela som, že už je najvyšší čas na vyplatenie členského, preto som sa tety pri pulte opýtala či môžem použiť poukaz. Ona však na mňa pozrie a skonštatuje, že to bohužiaľ nie je možné, pretože knižnica nemá podpísanú potrebnú zmluvu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tak sa pýtam, kde sa stala chyba? Prečo je na stránke naša knižnica v rámci projektu uvedená ako Ministerstvom kultúry odsúhlasená inštitúcia, keď sa v nej jeho produkt nedá využívať? Myslím, že pokiaľ ide o knižnice, žiadne zmluvy by sa podpisovať nemali, pretože podpora prístupu detí, mládeže a učiteľov ku kultúrnym hodnotám touto formou by mala byť samozrejmosťou.

A tak mi teda predsalen zostáva minúť poukazy vzdelávaním a pristupovaním ku kultúrnym hodnotám v kine v neďalekom Fiľakove, kde na moje počudovanie tieto poukazy akceptujú.

Katarína Acélová

Katarína Acélová

Bloger 
  • Počet článkov:  116
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Tichý pozorovateľ Zoznam autorových rubrík:  Zoznámte sa ...moja tvorba...Len tak...Nová maturitaZo života K8eMoje kritikyNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu