reklama

Lekári bez bázne a hany

Veľa ľudí hovorí o tom, že ich lekár požiadal o úplatok. Trochu ma preto prekvapuje, že trestných oznámení na lekárov nie je viac. V podstate sa jedná iba o mizivé percento v porovnaní s tým, čo ľudia povedia v anonymných anketách. Klamú ľudia v anketách? Neverím! Ľudia nezvyknú klamať, ak nemôžu nič získať. Prečo je teda tak málo oznámení?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

I keď som v mnohom výnimočný (prosím láskavého čitateľa, aby ilúziu nerúcal) vo vzťahu k lekárom som ako iný. Skúmal som svoje vnútro a zistil som, že mám strach.

Mám strach z toho, že ak urobím v nemocnici vietor, tak si dotyčný lekár nájde cestičku, ako mi to vrátiť. Napríklad tak, že jeho priatelia a kolegovia budú hľadieť na mňa cez prsty. A spoločnými silami mi znepríjemnia život.

Najviac sa však bojím toho, že lekár prestane hľadať príčinu choroby, ale začne hľadať svoje aliby. Urobí všetko preto, aby sa mohol vyviniť zo zodpovednosti za zhoršenie môjho stavu pred prípadnou kontrolou, ale zároveň mi nepomôže. Verte mi, sú také cestičky. Pracoval som vo veľkej spoločnosti, kde každý hľadel najmä na svoje aliby. Naučil som sa asi 7 trikov, ktoré ma chránili, keď išlo do tuhého. Neverím, že lekári sú hlúpejší ako ja. Veru, všeličo je možné očakávať od lekára, ktorý si je schopný vypýtať úplatok od starej dôchodkyne, alebo odo mňa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď idem k lekárovi chcem, aby sa môj zdravotný stav zlepšil. Teda, ak mám strach, ba priam istotu, že (trestné) oznámenie mi v tomto smere nepomôže, radšej dám úplatok, ako by som mal bojovať; radšej zatnem zuby, ako by som sa mal ohradiť pred ponižovaním. Viem, že mnohí lekári sú otrasení spôsobmi a maniermi niektorých svojich kolegov. Viem, že mnohí lekári odsudzujú nehodných kolegov. Viem, že mnohí lekári by boli štastní, keby sa lekársky stav vyčistil.

Hľadám lekárov, ktorí sú nielen pohoršení, ale ochotní podať pomocnú ruku. Chcem im totiž dať jeden návrh.

Chcem im dať návrh, aby zakladali pracoviská, ktoré budú verejne hlásať svoju neskorumpovanosť, a ktoré verejne prisľúbia zabezpečiť najlepšie možné ošetrenie pre ľudí, ktorý aktívne vystúpia proti nešvárom. Oddelenie, kde vyšetria človeka, ktorý im pomohol poraziť sedem hlavého draka v podobe úplatného, alebo inak diskvalikovaného (alkohol, neprofesionalita) tiež lekára, by sa dočkalo mnohých pacientov. Možno vznikne i profesná organizácia "Lekári bez bázne a hany", ktorá i takýmto spôsobom presvedčí verejnosť, že nie všetci lekári sú zlý. Budú mať pádne argumenty proti obvineniam z pasivity. A možno sa dočkajú i 2 percent z mnohých daní.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lekári, idete do toho?

Richard Adamov

Richard Adamov

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek postihnutý syndrómom dômyselného rytiera Dona Quijota de la Mancha.People think that I am right wing but I am just right.Feedjit live traffic feed Zoznam autorových rubrík:  Riša_mládenca_príhody_a_skúsenŘeči z patraK(v)eciPolitika, ekonomika a podobne.

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu