reklama

VANDAlizmus

Inflagranti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Pracovala u nás jedna žena. Spravovala nám web. Volala sa nezvyčajne, Vanda. Všetci ju neznášali a každému liezla na nervy. Problém bola jej povaha a všetky možné výstrelky. Mali sme jej plné zuby. Neustále chcela mať prednášky o sexuálnom obťažovaní v práci, každý deň prišla s rôznymi pravidlami o sexuálnom harašení a podobne. Jedného dňa dokonca prišla s nápisom na tvári. Asi si to tam napísala rúžom alebo iným kozmetickým výrobkom, lebo jej to vydržalo celý deň. Napísala si na tvár #metoo. Na jedno líce #mee a na druhé too.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stále všetkým rozprávala o tom, ako sú ženy utláčané, aká je u nás diskriminácia a podobne. Pri obede všetkých znechucovala rečami o tom, že pre mužov je penis stredobod vesmíru a že musia všetko ovládať, lebo im to tak ten penis káže. Jednoducho taká žena, ktorá by už aj chcela chlapa, ale natoľko sa ponorila do nenávisti mužského pokolenia, že väčšina sa jej zdala nechutná a tí ktorí sa jej páčili, sa jej báli.

Vandin najväčší nepriateľ bol však Tibor. On sa správal, ako Cassanova. Flirtoval s každou ženou v práci, mal narážky, bol však vždy šarmantný a milý. Tiež som ho moc nemal rád a išiel mi pekne na nervy. Neváhal sa kolegýň dotknúť a niekedy, keď mal náladu, aj nejakú pleskol po zadku. Nič za tým nehľadajte. Bol to prejav náklonnosti, kamarátstva a sympatií. Zopárkrát Tibor pleskol aj Vandu. Potom musel ísť buď k riaditeľovi alebo na kurz o sexuálnom harašení. To však nezabránilo Tiborovi, aby mal na Vandinu osobu poznámky. Každý týždeň, ju pozýval na rande a raz do mesiaca zobral kancelársku sponku, poohýnal ju, kľakol si na jedno koleno a požiadal Vandu o ruku. To dokonca rozosmialo aj mňa. Ona na oplátku vyvesila na nástenku jeho fotku a pod ňu text, sexuálny deviant. Išlo  o  neskutočne dokonalé súznenie dvoch absolútne odlišných ľudí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bolo asi dva týždne po Silvestri, keď od nej dostal Tibor facku. Vanda mu niečo vysvetľovala a on sa vedome a veľmi nápadne pozeral len a len do jej výstrihu. Všetci sme sa zhodli, že to obidvaja preháňajú.

„Pozóóóóór! Rýchlo poď hore! Neuveríš čo sa stalo!“ dychčal pri mne kolega z Kysúc.

„Kam? Čo sa stalo?“

„Miestnosť sto deväť. Poď za mnou!“

Vyšli sme o poschodie vyššie a tam to bolo. Pred miestnosťou sto deväť stála skupinka ľudí a nechápavo pozerali na dvere.

„Niekto potreboval čisté papiere z miestnosti sto deväť. Keď sa približoval, počul vzdychy, no a keď otvoril dvere, načapal tam Vandu aj s Tiborom... pri tom. Teraz sa tam zavreli, nechcú vyjsť a nikoho nechcú pustiť dnu.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Vanda s Tiborom?“ pýtal som sa zmätene. „Veď predvčerom od nej dostal facku.“

„No vidíš. Problém je, že sa nevieme dostať k tým papierom a aj by sme trošku chceli vedieť, že, ako k tomu vlastne došlo, ale prvoradé sú tie papiere.“

Pretlačil som sa davom až k zamknutým dverám, zaklopal som na ne a pokojným hlasom povedal: „Vanda, neblbni. Raz aj tak musíš vyjsť. To tam budeš navždy? Otvor! Potrebujeme papiere.“

Asi desať sekúnd na to zašramotila kľučka a dvere sa otvorili. Stála za nimi zronená zahanbená Vanda, červená ako rak. Pri poličke s papiermi stál Tibor. Musel byť v totálnom šoku alebo musel byť nepríčetný alebo mu penis niečo nakázal, lebo tam stál úplne nahý. Za celý ten čas ho nenapadlo, obliecť si nohavice. Len tak tam stál a gánil na nás. Zobrali sme si papiere a každý si išiel po svojom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tri hodiny na to som potreboval z miestnosti sto deväť nejaké dokumenty. Všetci už aj zabudli na to, čo sa stalo ráno a tak som bez váhania vykročil do miestnosti. Otvoril som dvere a akoby ma niekto udrel tupým predmetom do hlavy. Tibor a Vanda tam opäť súložili. Keďže mám svoju úroveň, veľkú dávku pochopenia a empatie, zavrel som dvere a vrátil sa na svoje miesto. Nech to tí dvaja dokončia. Kto vie, koľkokrát by sa tá scéna opakovala, ak by som ich zase prerušil. O osem mesiacov na to, Vanda odišla na materskú dovolenku.

Adam Sedláček

Adam Sedláček

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  58x

Čo všetko sa môže stať v robote ak usilovne nepracujete? Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu