reklama

Glosárium XI.

Vždy je o niečom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Čítať si v ženskom denníku v skutočnosti nie je žiadna zábava. Aj keď je z kníhkupectva.
Čítanie myšlienok ženy je ako lúštiť krížovku, kde je každé heslo zároveň tajničkou. Čo z toho vyplýva? Že nie vždy môže muž za to, že sa z neho stane hovado. Veď ak sa nevie dostať ani do ženskej hlavy, ani do jej srdca, pri postupnosti zhora mu zostane už len jedna príležitosť s vidinou úspechu.

**********

Ak komerčná televízna stanica pustí v sobotu poobede film Siedmy hriech, jej nočný program by mal obsahovať dve hodiny kvalitného porna. Pred konkurenciou v podobe STV a TA3 bude mať náskok aj z pohľadu programovej štruktúry. Tá má totiž vo vysielaní kurvy až v nedeľu napoludnie a večer, keď sa bez cenzúry pozeráme na to, ako sa im otrasný herec v úlohe moderátora snaží strčiť do riti. Ako inak, hlavou napred. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

**********

Letný postreh: hlboký výstrih nie je výsadou každého veku. Hej, madam, kedysi to možno bolo chutné, ale aj ten najlepší happy meal sa raz pokazí. A ak vám to odobrí manžel, tak len pre istotu, že sa nebudete páčiť aj ostatným mužom.

**********

Most medzi Slovákmi a Maďarmi, most medzi Maďarmi a Maďarmi. Fajn, a slovenskej národnej strany sa kedy dočkáme? Asi až keď vznikne Most medzi Slovákmi a Slovákmi, zjavne.

**********

Slovenský národ potrebuje nového R. Žitného a nového Tomáška. Natočiť druhú sériu bulvárneho seriálu. Pri všetkých emisiách, nástenkách, voľbách, drahých autách, lacných výhovorkách a bez jedinej uspokojivej odpovede si nutne musíme zopakovať, že opité celebrity nepatria za volant, pretože nie sú o nič lepšie ako my.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Až na druhý pohľad tieto veci niečo spája: tí ľudia musia byť veľmi nešťastní... A to milujeme! Slzy a krv? Chcem ich piť rovno z tela obete! Kým je všetko také teplé a chutné, ham. Ale dosť bolo o Mečiarovi.

Myslím, že médiá sa snažia, celkom úspešne, dodržať svoju stranu dohody medzi nimi, tvárami a recipientom, ktorá spočíva v tom, že titulok alebo správa dňa je portrétom pravdy. Môže byť a je na nás, aby sme nemali ani najmenší záujem to zistiť.
Ako keď bol Žitný na deň detí so žiakmi základnej školy. Teda, tak nám to bolo oznámené, spolu s otázkou, či chce uľaviť svojmu svedomiu. Alebo by sme mali lepší pocit, keby sa len opil a šiel domov taxíkom? Tak či tak, pravda je vždy to, čo posunieme ďalej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Súkromná televízia to odvážnejšie vzala za svoj koniec a z udalosti urobila fabulu. Dojemný príbeh na stredu večer či aký skurvený deň to je, keď ženy plačú a muži robia to čo vždy, keď ženy večer na posteli plačú - pijú v inej časti mesta. Ak sa aj nebudeme pozerať, počuť o tom budeme.

Koľkí z nás sú na tom tak, že potrebujú vidieť kusavé svedomie postavy na televíznej obrazovke? Asi dosť, pretože ľahšie sa nám sympatizuje s "vymyslenou" postavou, ktorú poznáme, ako ozajstným človekom, o ktorom nevieme nič a spoliehame sa na médiá, aby nám porozprávali jeho životný príbeh. 

Čo ma privádza späť k našej administratíve. Je súčasťou výborne fungujúceho kartelu. Je rovnako arogantná, takisto ojebáva, fabuluje a kašle na svedomie ako - ako tento národ.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dosť bolo rečí o tom, že oni nie sú my. Sme na rovnakej vlnovej dĺžke, no aj politici musia rešpektovať, že občas sa na scéne zjaví niekto veľmi podobný, no tentoraz s naozajstnou ľudskou obetou. Obeťou. Potrebujeme ho rovnako.
A nie je žiadnym tajomstvom, že jediná krajšia vec než pocit tejto rovnováhy je nadštandardná obsluha od Žitného bývalej televíznej kolegyne.

Matej Adámy

Matej Adámy

Bloger 
  • Počet článkov:  131
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Stand up komik a autor knihy Šálka v prachu. Zoznam autorových rubrík:  GlosáriumČriepky ostrovnej poézieNezaradenéOstatnéInéStand-up

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu