reklama

Milujem knihy

Vždy som milovala knihy. V momente ako som sa naučila čítať, objavila som ich čaro. Keďže moje útle detstvo prebiehalo v čase hlbokého socializmu, na čiernobielych televízoroch boli k dispozícii dva československé televízne kanály, a najpopulárnejšie mládežnícke časopisy boli Mladý svět, Popular , Kamarát a noviny Expres, ktoré vám pri sebamenšom oneskorení vypredali rovno pred nosom, kniha bola vždy vecou, po ktorej som dennodenne siahla a strávila s ňou nejaký čas. Čítala som každý deň. Blízko môjho domu bola veľká knižnica, ktorú som navštevovala tak raz za dva týždne, niekedy aj častejšie, a nevyšla som z nej, pokiaľ som nemala vybraté aspoň styri knihy. Knihy, v ktorých som si niesla domov stále nové a nové príbehy, ktoré

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)
Obrázok blogu

čakali len na to, kedy ich otvorím a začnem prežívať ich dej.

Spočiatku to boli samozrejme detské knihy. Keď som mala 15 rokov a dosiahla som konečne vek, keď ma pani knihovníčky pustili do druhého oddelenia, kde boli už aj knihy pre dospelých, s chuťou som sa pustila do lúskania dospelého sveta. Zamilované romány, dobrodružné knihy, a hlavne detektívky. Boli to stovky kníh a stále bolo z čoho vyberať. Tešila som sa stále na nové a nové čítanie.

Dodnes sa pamätám, ako som sa doma po večeroch usadila do kresla, alebo zaľahla do postele, a s hlavou podopretou rukami som sa vžívala do životov svojich knižných hrdinov, či už v romantických príbehoch, v dobrodružných románoch, v povestiach, detektívkach ale veľmi rada som čítala aj náučnú literatúru.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A najviac som milovala, keď som sa k čítaniu pripravila nakrájané jabĺčka, iné ovocie, alebo sladkosti – čokoládky, keksíky, karamelky. Tri, štyri veľké krajce chleba z maslom a hrubo natreté medom, alebo jablká nakrájané na mesiačiky, ktoré som si máčala s miske s kryštálovým cukrom. To mi stačilo k tomu, aby som aj tri hodiny v kuse čítala a nerušene prežívala dej , ktoré mi moje knihy ponúkali.

Dnes by som si na také kalorické bomby netrúfla.

Dnes už nemám na knihy toľko času.

Dnes už je všetko nejaké iné ....

Ale na večery strávené s knihami spomínam veľmi rada.

Alena Matejovska

Alena Matejovska

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

...život stále prináša niečo nové, škoda že to nie sú vždy len pozitívne veci ... ale tak to asi musí byť a nič s tým nenarobíme ... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromnéPoézia

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu