... uvedomila som si vlastne že to nie je len tým. Tá kapustnica, šalát, ryba.... akékoľvek jedlo, malo úžasnú chuť aj preto, lebo je od mamy. Variť som sa učila ako väčšina nás žien. Od mamy. Prvé asistencie v kuchyni, prvé rady ako čo uvariť, aby chutilo našim manželom, učíme sa od našich skvelých mám. A aj keď našim polovičkám chutí a chvália nás... predsa je jedna vec, na ktorej sa zhodnem s mnohými kamarátkami. Aj keď si niekedy rozprávame čo dobrého sme uvarili, predsa si často povieme medzi sebou „jedlo sa mi vydarilo ale stále to nie je také dobré ako keď to urobí mama, a pritom to robím presne podľa jej receptu“ Vážne, taká slepačia polievka, dobrý nedeľňajší rezeň, alebo bryndzové halušky.... fajn, nie je problém to uvariť, ale keď prídem k mame a dám si to u nej ... vtedy mi to chutí najlepšie. A preto sa na to vždy teším.
Jedlo od mamy
Práve som sa vrátila zo štedrovečernej večere u mamy. Bolo super, pekný Štedrý večer, pohoda ... no, ako na Vianoce. Cestou domov som rozmýšľala o super kapustnici, ktorú som mala na večeru a na ktorú som sa tešila už dva týždne. Milujem ten pocit, keď si dáme pred jedlom prípitok a začneme jesť kapustnicu. Vtedy má takú úžasnú chuť. V žiadnom období v roku tá chuť nie je taká intenzívna ako na Vianoce. Vtedy to má svoje čaro. Ale...