Prekvapuje ich, že večeriame okolo 6-7 večer, a úplne nepredstaviteľné je, že po 22:00 sa najete väčšinou už len vo fast-foodoch alebo iných stánkoch. Vo Francúzskych mestách totiž nie je výnimočné prísť večerať do reštaurácie aj o 11 večer. Nepochopiteľná je myšlienka, že obedná prestávka trvá len pol hodinu, nechápu, ako sa môžeme stihnúť najesť za tak krátky čas.Zábavná je predstava, že po jedle nejeme ani dezert ani syr, že na Vianoce je typické jedlo polievka z kyslej kapusty alebo že k hlavnému jedlu nejeme ani dusenú zeleninu ani jeden z asi 6 typov zelených šalátov. Na posledne spomínané zväčša nesmelo skonštatujú, že slovenská strava asi nie je veľmi zdravá.Najviac ich šokovala a zároveň pobavila predstava, že doma na raňajky jem čerstvú zelenú papriku. Ak máte príležitosť, skúste to povedať Francúzom (prípadne aj Talianom). Zabavíte ich aj seba.
17. sep 2007 o 13:34
Páči sa: 0x
Prečítané: 6 609x
Čím zaručene pobavíte Francúzov
Počas obedu s kolegami alebo kamarátmi som sa už veľakrát dostala k téme slovenského jedla a spôsoboch stolovania.
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(31)