Čím zaručene pobavíte Francúzov

Počas obedu s kolegami alebo kamarátmi som sa už veľakrát dostala k téme slovenského jedla a spôsoboch stolovania.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (31)

Prekvapuje ich, že večeriame okolo 6-7 večer, a úplne nepredstaviteľné je, že po 22:00 sa najete väčšinou už len vo fast-foodoch alebo iných stánkoch. Vo Francúzskych mestách totiž nie je výnimočné prísť večerať do reštaurácie aj o 11 večer. Nepochopiteľná je myšlienka, že obedná prestávka trvá len pol hodinu, nechápu, ako sa môžeme stihnúť najesť za tak krátky čas.Zábavná je predstava, že po jedle nejeme ani dezert ani syr, že na Vianoce je typické jedlo polievka z kyslej kapusty alebo že k hlavnému jedlu nejeme ani dusenú zeleninu ani jeden z asi 6 typov zelených šalátov. Na posledne spomínané zväčša nesmelo skonštatujú, že slovenská strava asi nie je veľmi zdravá.Najviac ich šokovala a zároveň pobavila predstava, že doma na raňajky jem čerstvú zelenú papriku. Ak máte príležitosť, skúste to povedať Francúzom (prípadne aj Talianom). Zabavíte ich aj seba.

Alexandra Letkova

Alexandra Letkova

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Človek veselej povahy. Zoznam autorových rubrík:  FrancúzskoJaponsko

Prémioví blogeri

Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu