reklama

Kúzlo hudby

Hudba je to, čo nás naplní a uvoľní naše emócie. Musíme si vybrať tú správnu, ktorá lahodí s našou momentálnou náladou a môžme začať relaxovať alebo pracovať. Záleží len na štýle dotyčného človeka ;-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Obrázok blogu

To, čo nazývame hudba, sa stalo súčasťou nášho každodenného života. Počuť ju v televízore, nákupných centrách, mobiloch, rádiách a je s nami takmer na každom kroku. Hudbu tvoria vzdušné kmity. Je to zhusťovanie a následné zriedenie častíc vo vzduchu za určitý čas. Rôzne tóny a farby zvukov zladené dokopy tvoria hudbu, ktorá má nezameniteľný charakter.


Ako ľudia dokážeme od útleho veku rozoznať harmonickú a disharmonickú hudbu. Vieme si hudbu ľahko zapamätať a tak môžme aj o mnoho rokov prežívať nostalgické spomienky pri jej počúvaní. Hudba nám dokáže vybaviť určitý čas, na ktorý by sme si bez nej ani nespomenuli. Dokáže v náš prebudiť rôzne pocity a urobiť náš deň krajší. Pri jej počúvaní môžme byt omámení krásnymi tónmi, ktoré prejdú našim telom ako mrazivý bič.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Momentálne je na svete taký široký výber hudby, že sa ťažko nájde jedinec, ktorému by sa nič nezapáčilo. Naše názory na hudbu sa menia vekom, skúsenosťami a pôvodom. Široké spektrum hudby obsahuje veľa kombinácii tónov a farieb, ktoré vytvárajú najrozmanitejšie skladby piesne a hudobné kreácie.

Pri počúvaní obľúbených skladieb môžme relaxovať a zároveň zažívať návaly šťastia. Hudba nás dokáže povzbudiť do každej situácie spestriť začiatok dňa alebo nás aj príjemne naladiť. Pre vystresovaných ľudí je hudba ten správny liek ako sa nevykoľajiť z bežného života do depresie.

Hudba takmer nič nestojí, upevňuje fyzické zdravie a je dobrým korením života. Skúste si pustiť niečo dobrého a uvidíte ako vás to uvoľní. Charakter človeka ľahko spoznáte aj podľa štýlu hudby, ktorú má rad :)

Andrej Čierny

Andrej Čierny

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent grafiky Zoznam autorových rubrík:  ÚvahyKnihyVédyVýroky a citátySúkromnéZaujímavostiSvet

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu