Biskupský chlebík, trochu inak...

Receptov na biskuskúpský chlebík je veľmi veľa. Tento je tak trochu iný, obsahuje ingrediencie, ako zázvor, muškátový orech, ktoré mu dodávajú vynikajúcu voňu a chuť. Chuť vylepšia aj mandle a sušené brusnice. To sa nedá povedať, treba vyskúšať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Obrázok blogu

Potrebujeme: 150 g polohrubej múky, 150 g strúhanky, 150 g práškový cukor, 100 g sušené ovocie (marhule, ananás, zázvor...), 100 g orechy (podľa chuti vlašské, lieskové, kešu, vynikajúce sú najmä mandle),50 g sušené hrozienka, prípadne zmes hrozienka a brusnice, 0,5 dl rumu,100 g horkej čokolády, 140 ml mlieka, 2 vajcia, na špičku noža muškátový orech, kôra z jedného pomaranča, 1 KL čerstvý alebo mletý zázvor, 1/2 prášok do pečiva, 1 KL maslo na vymastenie formy.

Postup: hrozienka namočí v rume, žĺtky oddelíme od bielkov. Cukor a žĺtka vymiešame do peny, pridáme, múku, strúhanku, kypriaci prášok a mlieko. Dobre premiešame. Postupne zapracujeme sušené ovocie, nasekané orechy, sušené hrozienka, sušené brusnice, na väčšie kusy posekanú čokoládu, na špičku noža postrúhaný muškátový orech, 1 KL zázvor a kôra z pomaranča. Opäť všetko dobe premiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z dvoch bielkov. Vložíme do maslom vymastenej formy, pečieme v predhriatej rúre: horúci vzduch,170 stupňov Celzia 30- 40 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po upečení môžeme biskupský chlebík poprášiť cukrom, prípadne poliať čokoládou polevou. Ja som ho podávala poliaty vanilkovým pudingom. Chutil výborne!

Užitočné rady a odporúčanie:

- biskupský chlebík robím spravidla vtedy, keď pečiem mäso, využime horúcu

rúru, príprava cesta trvá cca 20 minút

- dobrý tuhý sneh sa podarí, keď pred šľahaním dáme do bielkov 1 KL studenej vody

- rúru neotvárame skôr, ako po 20- 25 minútach pečenia,

- skúšku robíme špajdľou, keď sa cesto na ňu nelepí biskupský chlebík je hotový

- môj recept na biskupský chlebík neobsahuje žiadny tuk

Želám dobrú chuť!

Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu