Potrebujeme:
Cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, 2 PL mletých orechov, 2 PL kakaa, 2 PL tuzemský um a 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva.
Krém: 750 ml mlieka, 3 pudingové prášky s vanilkovou príchuťou, 200 g práškového cukru, 3 kyslé smotany a 1 a ½ balíčka klasické piškóty, káva a tuzemský rum na namáčanie piškót.
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao, polohrubú múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a orechy. Všetko dobre zamiešame, nakoniec pridáme a zľahka zapracujeme sneh zo 6 bielkov. Pečieme vo vyhriatej - teplovzdušnej rúre 170 °C, 20 minút.
Mlieko, cukor a pudingový prášok uvaríme. Do vychladnutého krému primiešame kyslú smotanu. Cesto necháme vychladnúť a natrime marhuľovým lekárom. Potom nanesieme 1/3 krému, na krém poukladáme piškóty namočené v káve, do ktorej sme pridali tuzemský um. Opäť natrieme zvyškom krému. Povrch ozdobíme čokoládou polevou. Necháme 1-2 hodiny postáť a nakrájame na rezy.
Chutia výborne - božsky!

